Hoppa till sidans innehåll

Delad pott på Opening Day!

04 MAJ 2022 10:00
Stockholm tog emot regerande svenska mästarna Leksand för opening day 2022.
  • Skapad: 04 MAJ 2022 10:00

Stockholm tog helgen som gick emot regerande svenska mästarna Leksand för säsongens första matcher. Innan matchen började så stod Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson för ett öppningstal samt en ceremoniell första pitch.

DSC_0067.JPG    DSC_0065.JPG

Nationalsången sjöngs av operasångaren Johan Schinkler som förutom att han är duktig på att sjunga även har gjort rösten för Mufasa i Lejonkungen. 

Efter att detta var gjort så drog första matchen igång.

Stockholm ställde upp med veteranen Jakob Claesson på kullen och han visade att han fortfarande kan en del. Jakob pitchade 6 innings och släppte 4 poäng på 4 hits och 5 walks. Han strikeade ut 7st. Han avlöstes av Lucas Lindh (W 1-0) som på sina två innings släppte en poäng på 1 hit och 1 walk med 3 strikeouts. 

Därefter klev Yainier Ramirez in på kullen och stängde matchen. Stockholm lyckades hålla undan hela vägen och vann årets första match med 7-6.

Bäst vid plattan för Stockholm i första matchen var nyförvärvet David Leblanc med 3 hits. Yainier Ramirez, Tobias Glimmerud och Petter Diurlin hade två hits vardera.DSC_0108.JPG   

Andra matchen var väldigt olik den första. Matthew Stamets startade på kullen för Stockholm och hade inte sin bästa dag, problem med en blodblåsa och utan medgång så stod det 7-0 till Leksand efter första inningen. Leksand kunde sedan utöka ledningen vidare i den 3:e inningen till 12-0 och när matchen väl tog slut efter 7 innings så var resultatet 14-4 till Leksand.

David Leblanc, Ben Mullen, Victor Lindqvist och Tobias Glimmerud stod alla för varsin hit och Felix Hill hade två walks.

Därmed blev det delad pott för Stockholm under opening day.

Nästa match spelar man den 7/5 då man tar emot Sölvesborg för två matcher på Skarpnäck.

Skribent: Stockholm Baseboll
E-post: Adressen Gömd

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info