Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Stockholm U15 vann Ungdomsmästerskapen 2021

27 SEP 2021 16:09
Stockholms U15-lag samlades på lördag morgon i Sundbyberg för slutspel i Ungdomsmästerskapen. Detta efter att ha besegrat Skellefteå och Leksand helgen innan.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2021 16:09

U15 mötte Sundbyberg i första matchen. Heat tog tidigt ledningen och Stockholm hade svårt att ta poäng. I botten av sista inningen ledde Heat med bekväma 9-4 trots suverän pitching från Simon Horne. Efter en bra offensiv med en walk och flera bra slag är ställningen reducerad till 9-7 när Mattias LaFleche får sin andra intentional walk så är baserna återigen fulla. Med två brända kliver Vidar Lundin in i batters box. Det hänger nu på honom. Ljudet från Stockholms dugout är öronbedövande. I det läget slår Vidar en två-baseare som tar in två löpare till ställningen 9-9. Stockholm har nu löpare på tre och avgörandet ligger i Ayo Falk Amos hand. Triumfen är total i och med en walk-off till seger 10-9.

U15 vinner matchen på sammanhållning och en riktig laginsats. Trots att Heat hela tiden ledde gav den gröna dugouten aldrig upp. Varje slagman lyftes från bänken, varje defensivt spel hurrades fram och varje error möttes med uppmuntran.

I och med vinsten väntade final mot Karlskoga Bats – ett lag U15 inte vunnit mot denna säsong. Stockholm slår först, men Bats har stark pitching och killarna får inte fart på slagträna. Mattias LaFleche pitching är på högsta nivå och även Bats har svårt att ta poäng. Efter tre inningar står matchen och väger 3-3. I fjärde inningen vaknar Stockholms slagträn till liv och plötsligt leder de  gröna matchen med 10-3! Än är det dock inte över. Karlskoga sätter in en mycket stark pitcher som gör det svårt för oss att ta ytterligare poäng. I detta läge behöver Stockholm byta pitcher. Albin Kristiansen accepterar utmaningen och har därmed hela finalen på sina axlar. Han vet att Bats har flera väldigt starka slagmän. Hela laget backar nu Albin som med iskalla nerver levererar sin livs bästa pitching. Två lyror från Adrian Grubeck på right-field stoppar vidare avancemang för de svart/vita. Vidar Lundin stänger matchen med ett av flera fina spel på två.

Stockholm har vunnit Ungdomsmästerskapen 2021!

Stort Grattis!

Spelare för dagen var Albin Kristiansen, Ayo Amos Falk, Vidar Lundin, Mattias LaFleche,  Simon Horne, Adrian Grubeck,

Nils Aurell Taylor, Dante Ångström, Alonzo Nylen Pavon, Elmer Nordin Poikela, Wilhelm Petersson, Hugo Minoura och Love Bäckström.

Coachade av Robin Travis och Oskar Tunå med assistans av Viktor Karjalainen, Tobias Glimmerud, och Leo Quaglia.

Skribent: Stockholm baseboll
E-post: Adressen Gömd

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info