Hoppa till sidans innehåll

JSM Guld!

27 SEP 2016 21:32
Stockholms Juniorer tog sitt sjätte guld på nio år efter en gedigen 9-1 vinst i finalen över Rättvik på Örvallen.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2017 18:16

 

I semifinalen besegrades Sundsvall med 17-1 efter dominant pitching av Max Hill (14 strike outs på 5 innings) och många fina hits, bl a en HR-in-the-park av samme Max. Men det slogs också en trippel, tre dubblar och sex singlar av våra slagmän där samtliga var ute på bas.


I finalen kanske vi var lite nederlagstippade efter att ha förlorat senaste matchen mot dem med 0-21 uppe hos dem. Då dominerade Albin Käck oss fullständigt som deras pitcher, och de hoppades förstås att historien skulle upprepa sig. Och Albin kunde slå ett slag ut på leftfield i matchinledningen som retfullt rullade ned till staketet och gjorde så han kunde springa ända hem med en poäng, och han pitchade sedan en poänglös inning så en bra start för Rättvik. Men vår starter Arvid Carlstedt dominerar nu och radar upp strikeouts.


Och i vår andra offensiva inning så inleder Isak Wennerström med en mycket viktig walk efter full count, det får Albin att bli lite darrig för han walkar också Max Oldhoff efter full count – två mycket viktiga atbats för oss. Nu kommer toppen av vår slagordning upp och Zacharias Lönnqvist slår en infield hit som inte Rättvik kan hantera i tid och vi fyller baserna. Darrigt nu i Rättvik…
Arvid gör som Isak och Max arbetar fram en RBI walk för utjämningen, och samma sak gör Max Hill och Calle Bielsten för ledning 3-1, bara på walks.
Coachbesök på kullen förstås och efter det får Charlie Mogård på en fin hit över shortstops huvud och Axel Dobreff slår en sacfly som de tappar på rightfield till 5-1 med en bränd.
Eftersom Rättvik är darriga och lite chockade allihop nu, så lägger vi på en squeeze bunt av Isak som pitcher, Albin fumlar med och Calle kan springa hem vår sjätte poäng, och sedan slår Max O en hit ut på centerfield som tar hem två runs till 8-1 och nu byter förstås Rättvik pitcher.
Nu blir deras pitching mer stabil och vi får bara till en poäng till under matchen tack vare Charlie’s hit och Isak’s dito. Och det behövs inte mer heller för Arvid fortsätter att strika ut dalmasar och på de få bollar som slås tar vi hand om dem och bränner det vi ska.


I toppen sjunde avslutas finalen med ännu en strikeout och Stockholm har återtagit juniortronen från dem vi förlorade den till.


Arvid Carlstedt blev utnämnd till finalens MVP, men laget var till bredden fylld av valuable players.

Skribent: Stockholm Baseboll
E-post: Adressen Gömd

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info