Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Information kring föreningens verksamhet med anledning av Covid19

17 JUN 2020 17:18
Följande gäller kring träningar, matcher och samlingar i grupp under rådande tider med Coronaviruset och efter de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, regeringen och Svenska baseboll och softbollförbundet.
  • Skapad: 17 JUN 2020 17:18

Här kommer aktuell information om hur rådande samhällsläge med Covid-19 påverkar träningar och matcher och övrig verksamhet i föreningen.

Det vi vet i nuläget är att årets säsong för elit- junior- region- och softbollserien kommer starta efter 21 juni 2020. Tävlingskommittén tillsammans med Svenska baseboll och Softbollförbundet styrelse har beslutat om åtgärder som åligger vår klubb i samband med matcher. Vi har bland annat att utse en matchvärd som ska kontrollera att de regler som finns efterföljs.

För träningar så gäller följande:

Vid inomhusträningar gäller fortfarande en begränsning på max 15 personer i lokalen.

Vid utomhusträningar gäller max 50 personer i anslutning till basebollplan, dvs totalt även om vi har flera grupper som tränar samtidigt. I detta sammanhang ses baseboll och softbollplan som separata träningsanläggningar.

Utöver det så gäller det fortfarande att ha respekt för varandra och sin omgivning. Är man det minsta hängig eller känner sig sjuk så stannar man hemma för att undvika eventuell smittspridning. Det är helt upp till var och en om man vill delta i träningen.

Vi följer de råd som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet har beslutat.

Gällande matcher för vuxna

Matcher för vuxna är tillåtna från och med 15 juni. Ordinarie spelprogram för elit- junior- och regionsserien finns nu publicerade på Heatstat.

Allt detta under förutsättning att de av Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundets råd i övrigt kan följas, se nedan och att antalet personer på totalt max 50 personer i anslutning till basebollplan följs.

Alla matcher kommer att spelas utan publik!

Gällande matcher och cuper för ungdom upp till 18 år

Träning och matcher för ungdomar upp tom 18 år (Födda 2002 eller senare), kan fortsätta som vanligt. Det går även bra att spela mot lag inom rimliga avstånd.

Detta gäller under förutsättning att de av Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundets råd i övrigt kan följas, se nedan, och att antalet personer på totalt max 50 personer (inklusive spelare, coacher och funktionärer) på och i anslutning till basebollplan eller softbollplan följs, vilket kanske innebär att alla föräldrar inte kommer kunna vara med och se matcher.
Alla cuper är inställda så länge antalet personer på totalt max 50 personer på och i anslutning till baseboll och softbollplaner fortfarande gäller.

Vi har även varit tvungna att ställa in klubbens egen Näcken Cup pga av denna begränsning.

Folkhälsomyndighetens råd till idrottsföreningar säger följande

  1. Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
  2. Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
  3. Inga åskådare och undvik trängsel

I övrigt gäller att

  • Bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna
  • Att det finns goda möjligheter att tvätta händerna

Var rädda om er, fortsätt träna och ta hand om varandra. Skribent: Yvonne Claesson, Ordförande
E-post: Adressen Gömd

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info