Hoppa till sidans innehåll

Information kring föreningens verksamhet med anledning av Covid19

29 MAJ 2020 19:47
Följande uppdaterade ställningstagande har Stockholm Baseboll & Softboll Klubb tagit kring träningar, matcher och samlingar i grupp under rådande tider med Coronaviruset och efter de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och regeringen
  • Skapad: 29 MAJ 2020 19:47

Här kommer aktuell information om hur rådande samhällsläge med Covid-19 påverkar träningar och matcher och övrig verksamhet i föreningen.

Det vi vet i nuläget är att årets säsong har skjutits upp och kommer tidigast att starta 21 juni 2020. Tävlingskommittén och Svenska baseboll och Softbollförbundet styrelse kommer att besluta om fler åtgärder om detta anses nödvändigt senast i början av juni 2020.

Tills vidare är det inte aktuellt med seriespel och cuper men träningen kan fortsätta. Klubben väljer också i detta läge att skjuta upp det planerade Homerun derbyt (planerat till 7/6) som vi brukar genomföra årligen. Förhoppningsvis kan vi genomföra detta i augusti (preliminärt 15/8) om utrymme finns och läget då är stabilare.

Gällande träningar så gäller följande:

Vid inomhusträningar gäller fortfarande en begränsning på max 15 personer i lokalen.

Vid utomhusträningar gäller max 50 personer i anslutning till basebollplan, dvs totalt även om vi har flera grupper som tränar samtidigt. I detta sammanhang ses baseboll och softbollplan som separata träningsanläggningar.

Utöver det så gäller det fortfarande att ha respekt för varandra och sin omgivning. Är man det minsta hängig eller känner sig sjuk så stannar man hemma för att undvika eventuell smittspridning. Det är helt upp till var och en om man vill delta i träningen.

Det känns viktigt, så långt det är möjligt, för klubben att fortsätta hålla träningar för alla som vill och kan. Det är viktigt för alla att fortsätta vara fysiskt aktiva.

Vi följer de råd som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet har beslutat.

Gällande matcher för vuxna:

Inte några tävlings och träningsmatcher för vuxna (18 år och äldre) är tillåtna i nuläget. Vid interna träningar inom klubben, men observera endast inom klubben, kan träning ske under matchliknande former. Dvs lagen kan träna matchliknande situationer ex two-pitch men inte spela regelrätta matcher ex inter squad matcher.

Allt detta under förutsättning att de av Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundets råd i övrigt kan följas, se nedan och att antalet personer på totalt max 50 personer i anslutning till basebollplan följs.

Det innebär inga matcher eller träningar med deltagare från andra klubbar är tillåtet fram till den 14 juni.

 

Från den 14 juni kan Lagen spela mot varandra internt inom klubben men kan även spela matcher mot föreningar som tillhör Stockholms baseboll och softboll förbund (Stockholmsdistriktet)* Men inga matcher mot övriga föreningar i landet då reseförbudet fortfarande råder för längre resor.

Folkhälsomyndighetens råd till idrottsföreningar säger följande fram till den 14 juni:

1. Undvika närkontakt mellan idrottsutövare

2. Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus

3. Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper. (efter 14 juni kan dessa ske inom Stockholmsdistriktet *)

4. Begränsa antalet åskådare och undvik trängsel

5. Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

I övrigt gäller att

· Bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna

· Att det finns goda möjligheter att tvätta händerna

Gällande matcher och cuper för ungdom upp till 18 år:

När det gäller matcher och cuper för ungdomar upp tom 18 år (Födda 2002 eller senare), så kan träning och träning under matchliknande former äga rum inom klubben även här. Lagen kan spela mot varandra internt inom klubben men kan även spela matcher mot föreningar som tillhör Stockholms baseboll och softboll förbund (Stockholmsdistriktet *)

Men inga matcher mot övriga föreningar i landet.

Detta gäller under förutsättning att de av Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundets råd i övrigt kan följas, se nedan, och att antalet personer på totalt max 50 personer på och i anslutning till basebollplan eller softbollplan följs, vilket kanske innebär att samtliga föräldrar inte kommer kunna vara med och se matcher. Alla cuper som innebär resor under maj och fram till och med juni är också inställda.

Dock kommer vi att genomföra vår egen ungdomscamp under fyra dagar vecka 25, då den endast är intern inom klubben och är träning fast den sker på dagtid.

Folkhälsomyndighetens råd till idrottsföreningar säger följande:

1. Undvika närkontakt mellan idrottsutövare

2. Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus

3. Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper (undantaget för ungdomar upp till 18 år om klubbarna följer övriga fyra råd)

4. Begränsa antalet åskådare och undvik trängsel

5. Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

I övrigt gäller att

· Bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna

· Att det finns goda möjligheter att tvätta händerna

Vi har full förståelse för att detta är en knepig situation för alla. Men tyvärr kan vi inte påverka nuvarande situation utan får fortsätta planera för en säsong och de aktiviteter som vi tänkt genomföra och hoppas på det bästa.

Till vi ses, var rädda om er, fortsätt träna och ta hand om varandra.

Yvonne Claesson Ordförande

* Föreningar tillhörande Stockholms baseboll och softboll förbund är

Alby IF, City BSK, Enskede BG BK, Los Nicas, Sundbyberg BSC, Söders SK och Venezuela Softball Club

Skribent: Stockholm Baseboll
E-post: Adressen Gömd

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info