Hoppa till sidans innehåll

Fantastisk start på säsongen!

08 MAJ 2018 14:21
Helgen som gick så öppnades säsongen för Elitserien med matcher på både Skarpnäck och i Sundbyberg där alla lagen i Elitserien spelade på de två planerna.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2018 14:21

På lördagen öppnade Stockholm säsongen med att ta emot Leksand i öppningsmatchen. 

Efter att lagen radat upp längs baslinjerna, sjöng Mats Lindström för ett fint framförande av den svenska nationalsången och därefter kastade Mathias Tegnér den cermoniella första pitchen. 

  

Därefter var säsongen igång och Stockholm startade med Jakob Claesson (W 1-0) på kullen. Jakob som är tillbaka i Stockholm efter två säsonger i tyska bundesliga gjorde det bra. Han pitchade hela matchen som var reglerad till 7 innings under dessa sammandrag och släppte 4 poäng på 7 hits, utan walks och med 6 strikeouts. 

Stockholm tog ledningen redan i den första inningen efter en två poäng RBI dubbel av nykomlingen Chris Childress. Stockholm utökade sedan ledningen i den 3e inningen och det stod 4-0 till Stockholm in i den 5e inningen där Leksand tog 3 poäng och visade deras klass vid plattan. Stockholm tog ytterligare en poäng i botten av den 6e inningen vilket visade sig vara den vinnande poängen då Leksand reducerade till 5-4 i den 7e inningen. Närmare än så kom aldrig Leksand och Stockholm tog säsongens första vinst med 5-4.

Bäst vid plattan för Stockholm var Chris Childress med 2 hits och 2 RBI, samt Arvid Carlstedt som inkasserade 3 hits. 

 

Den andra matchen för dagen ställdes Stockholm mot Sundsvall, denna match blev inte lika jämn som den första och Stockholm kunde relativt enkelt vinna med siffrorna 13-0. Stockholm startade med Chris Childress (W 1-0) på kullen och han pitchade sina 4 tillåtna innings utan att släppa poäng och släppte bara 3 hits med 1 walk och 6 strikeouts. Han avlöstes därefter av Calle Bielsten och Linus Holmberg som pitchade en inning vardera. 

Bäst vid plattan för Stockholm i matchen mot Sundsvall var Linus Holmberg med 3 hits och 2 RBI. 

På söndagen ställdes Stockholm mot Rättvik, en match som snabbt skulle bli en defensiv duel. Stockholm startade med Arvid Carlstedt på kullen och Arvid gjorde ett strålande jobb och släppte endast 1 hit och en walk på sina 3 innings med 3 strikeouts. Han avlöstes därefter av Max Hill (W 1-0) som pitchade de resterande 4 inningarna utan att släppa poäng med endast en hit, ingen walk och 5 strikeouts. 

Stockholm lyckades ta två poäng i den 3e inningen vilket visade sig vara avgörande då matchen slutade 2-0 till Stockholm. Bäst vid plattan för Stockholm i matchen mot Rättvik var Jakob Claesson som inkasserade två hits samt Chris Childress som hade en hit och en RBI.

 

Vi vill tacka alla som hjälpte till, publik och spelare för att de var med och gjorde detta till en fantastisk start på säsongen med strålande väder!

Skribent: Stockholm Baseboll
E-post: Adressen Gömd

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info