Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till säsongen 2012 med Stockholm BSK

09 MAR 2012 08:38
Det är knappt två månader till första matchen i Elitserien. Opening Day på Skarpnäck är den 1 maj kl 13.00 då seniorerna möter Gefle . Vi ska försöka göra denna dag lite speciell så boka in datumet redan nu och kom ner till Skarpnäck och var med.
 • Uppdaterad: 05 AUG 2012 17:44

Juniorerna spelar sina första seriematcher den 6 maj med start kl 10.00 men har redan tjuvstartat med två matcher inomhus som de vann. I skrivande stund är inte spelscheman för våra ungdomslag klara så det får vi återkomma till på hemsidan.

Vi som arbetar i styrelsen är

  Ansvarsområde Telefon och mail
Yvonne Claesson Ordförande, Idrottslyftet 08-648 67 18
This is a mailto link
Anne-Lee Lindgren Sekreterare, kiosken, klubbhus 08-93 85 85, 070-674 81 05
This is a mailto link
Thomas Claesson Kassör, utbildning, hemsida 073-980 88 88
This is a mailto link
Anna Holmberg Ungdomsfrågor 08-668 52 57
This is a mailto link
Joakim Claesson Seniorer, juniorer, marknadsföring, planen 073-563 49 26
This is a mailto link
Andrew Carlson Seniorer, juniorer, marknadsföring 073-581 70 59
This is a mailto link
Karin Lindqvist Ungdomsfrågor 08-744 00 84, 070-750 63 31
This is a mailto link

Här kommer mer viktig information inför säsongen 2012.

Medlemsavgift
Medlemsavgiften är 100 kronor per person, och för en familj med flera medlemmar är maxbeloppet 300 kronor, då blir samtliga familjemedlemmar på samma adress medlemmar. I klubbens långsiktiga mål, som är fastställda av medlemmarna vid årsmötet, står det att vi ska vara 160 medlemmar under 2012, förra året var vi 144 medlemmar i föreningen.
För att delta i seriespel, cuper och träningar måste man vara medlem.

Spelaravgift/Träningsavgift
Styrelsen har beslutat om träningsavgiften för 2012, i avgiften ingår:

 • Spelarlicens – Licensen är ett krav från Svenska Baseboll och Softboll Förbundet, för att få spela matcher och turneringar. I licensen ingår en olycksfallsförsäkring via Folksam.
 • Reseavgift – Inga extra avgifter tas ut för resor till bortamatcher och cuper. Kost och logi ingår inte. Ersättning utgår till dem som kör till matcherna.
 • Inköp av gemensamt material
 • Anmälningsavgifter till serier och cuper
 • Möjlighet att delta i, av föreningen arrangerad träning och seriespel.

Spelaravgifterna för 2012 är beslutade till följande:

 • Seniorer 20 år och äldre (födda 1992 eller tidigare)
  2900 kronor. Samma avgift som 2011.
 • Juniorer 16-19 år (födda 1993 -1996) 
  2000 kronor.  (Avgiften höjd med 250 kr och då ingår årets spelarpaket)
 • Ungdomar 15 år och yngre (födda 1997 och senare) 
  1400 kronor.  Samma avgift som 2011.
 • Knattar (Deltar i träningar/träningsmatcher men inte seriespel eller turneringar)
  1000 kr.

Spelaravgift och medlemsavgift ska betalas in på bankgironummer 5712- 0982.
Önskar fler i familjen bli medlemmar, går det bra att betala in 100 kronor per person (max 300 kr per familj) och maila namn, adress och personnummer till This is a mailto link
Personnummer behöver vi till vårt medlemsregister.

Om man tycker att det är svårt att betala hela summan på en gång finns möjlighet att dela upp den i två betalningar. Första betalningen måste vara klubben tillhanda senast 31 mars för att vi ska hinna betala spelaravgifter och licenser i tid för att du ska kunna spela seriespel.
Den andra halvan ska vara klubben tillhand senast 30 maj.
Om du vill göra ytterligare uppdelning av betalningen kontakta Thomas eller Yvonne.

Utländska Coacher
Tanken är att vi även i år ska fortsätta med vårt vinnande koncept och ha hjälp av två utländska coacher/spelare i föreningen. Vi är säkert alla överens om att detta har varit till stor hjälp i arbetet med att utveckla föreningens ungdomsverksamhet och att sprida kunskap om baseboll i skolorna.
Klubben har en liten lägenhet där en person kan bo men vi behöver ytterligare ett boende under perioden 15/4 - 30/9.  Finns det någon som kan tänka sig att vara värd för en av våra gästande coacher så vore det toppen. Viss ersättning utgår från klubben.
Ett annat alternativ är om vi kan hyra en lägenhet i andra hand eller liknande. Har du möjlighet att vara värd eller har andra tips så är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen. 

Fixardag på basebollplan
Den 14 april är det fixardag på baseboll- och softbollplan. Då ska vi som vanligt hjälpas åt med att göra ordning planen och att städa klubbhus och containrar inför säsongen.  Hoppas att du har möjlighet att vara med under dagen vi samlas kl 10.00 och klubben bjuder alla som är med och jobbar på något att äta.

Ekonomi
Spelaravgifterna täcker inte klubbens alla kostnader under året, och eftersom vi är en ideell förening får vi hjälpas åt att jobba in pengar.
Kiosken är en av våra största inkomstkällor, men sköter sig inte själv. Vi behöver hjälp med att bemanna den vid hemmamatcher och arrangemang. Är vi fler som hjälps åt, behöver man inte göra så mycket. Ta kontakt med Anne-Lee om du vill hjälpa till i kiosken och bli inte förvånad om hon ringer dig och ber om hjälp en helg/match.
En annan stor inkomstkälla är de kvällar med Företagssoftboll vi arrangerar.
Klubben står för plan, instruktörer, material och mat. Även här finns möjligheten för alla att hjälpa till. Förutom instruktörer behöver vi bemanna grillen och serveringen för att sälja sporten på ett bra sätt.
Vi behöver även hjälp med att hitta intresserade företag som vill komma. Mer information och säljblad finns på hemsidan. www.stockholmbaseboll.com

Ett annat sätt att hjälpa till att stödja klubben ekonomiskt är att gå in på Sponsorhuset (http://www.sponsorhuset.se/stockholmbaseboll/) när man ska handla via nätet. Går man via Sponsorhusets portal, går en viss del av beloppet man handlar för till klubben. Inga extra kostnader tillkommer för den som handlar, och man handlar från de stora kedjornas normala web-shoppar, det enda är att man måste gå via portalen för att det ska generera pengar till klubben.


För att hålla dig uppdaterad på vad som händer i föreningen så gå regelbundet in på vår hemsida (www.stockholmbaseboll.com) där aktuella händelser och evenemang uppdateras. Där kan du se när hemmamatcher spelas samt en massa andra evenemang under säsongen som turneringar och liknande. 
Här kommer vi även att återkomma med vad vi behöver hjälpas åt med framöver. Som vanligt kommer vi att behöva funktionärer i form av domare, kioskpersonal osv.

Väl mött på basebollplanen
Styrelsen för Stockholm Baseboll och Softboll Klubb

Skribent: Styrelsen

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info