Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Säsongen 2013 med Stockholm Baseboll!

14 MAR 2013 12:20
Det är knappt två månader till första matchen i Elitserien. Opening Day på Skarpnäck är den 1 maj kl 13.00 då seniorerna möter Göteborg . Vi ska försöka göra denna dag lite speciell så boka in datumet redan nu och kom ner till Skarpnäck och var med.
 • Skapad: 14 MAR 2013 12:20

Juniorerna spelar sina första två seriematcher i regionsserien mot Karlskoga hemma den 5 maj med start kl 12.00. Kom ner till Skarpnäck även då, och heja på våra duktiga juniorer.

I skrivande stund är inte spelscheman för våra ungdomslag klara så det får vi återkomma till på hemsidan.

 

Vi som arbetar i styrelsen är

 

 

Ansvarsområde

Telefon och mail

Yvonne Claesson

Ordförande, Idrottslyftet

08-648 67 18  This is a mailto link

Anne-Lee Lindgren

Sekreterare, Kiosken, Klubbhus

08-93 85 85, 070-674 81 05

This is a mailto link

Thomas Claesson

Kassör, hemsida, utbildning

073-980 88 88

This is a mailto link

Anna Holmberg

Ungdomsfrågor

08-668 52 57 

This is a mailto link

Andrew Carlsson

 

Seniorer och juniorer marknadsföring

073-851 70 59

This is a mailto link

Karin Lindqvist

Ungdomsfrågor , event

 

0707-50 63 31,  08- 744 00 84

This is a mailto link

 

Här kommer mer viktig information inför säsongen 2013.

 

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är 100 kronor per person, och för en familj med flera medlemmar är maxbeloppet 300 kronor, då blir samtliga familjemedlemmar på samma adress medlemmar. I klubbens långsiktiga mål, som är fastställda av medlemmarna vid årsmötet, står det att vi ska arbeta för att bli 160 medlemmar under 2013, förra året var vi 150 medlemmar i föreningen.

För att delta i seriespel, cuper och träningar måste man vara medlem.

 

Spelaravgift/Träningsavgift

Styrelsen har beslutat om träningsavgiften för 2013, i avgiften ingår:

 • Spelarlicens – Licensen är ett krav från Svenska Baseboll och Softboll Förbundet, för att få spela matcher och turneringar. I licensen ingår en olycksfallsförsäkring via Folksam.
 • Reseavgift – Inga extra avgifter tas ut för resor till bortamatcher och cuper. Kost och logi ingår inte. Ersättning utgår till dem som kör till matcherna.
 • Inköp av gemensamt material
 • Anmälningsavgifter till serier och cuper
 • Möjlighet att delta i, av föreningen arrangerad träning och seriespel.

 

Spelaravgifterna för 2013 är beslutade till följande:

 • Seniorer 20 år och äldre (födda 1993 eller tidigare)      

          2900 kronor. Samma avgift som 2012, inklusive årets tröjor.

 • Juniorer 16-19 år (födda 1994 -1997) 2000 kronor. 

          Samma avgift som 2012 inklusive årets tröja

 • Kadetter13- 15 år (födda 1998 -2000) 1550 kronor

          Jacka ingår där av höjningen med 150 kr    

 • Ungdomar 12år och yngre (födda 2001 och senare)      

          1400 kronor.  Samma avgift som 2012.

 • Knattar (Deltar i träningar/träningsmatcher men inte seriespel eller turneringar)

          500 kr.

 

Spelaravgift och medlemsavgift ska betalas in på bankgironummer 5712- 0982.

Önskar fler i familjen bli medlemmar, går det bra att betala in 100 kronor per person (max 300 kr per familj) och maila namn, adress och personnummer till This is a mailto link Personnummer behöver vi till vårt medlemsregister. Glöm inte att ange namn och personnummer vid inbetalning.

 

 

Om man tycker att det är svårt att betala hela summan på en gång finns möjlighet att dela upp den i två betalningar. Första betalningen måste vara klubben tillhanda senast 31 mars för att vi ska hinna betala spelaravgifter och licenser i tid för att du ska kunna spela seriespel.

Den andra halvan ska vara klubben tillhand senast 30 maj.

Om du vill göra ytterligare uppdelning av betalningen kontakta Thomas eller Yvonne.

 

Utländska Coacher

Tanken är att vi även i år ska fortsätta med vårt vinnande koncept och ha hjälp av utländska coacher/spelare i föreningen. Vi är säkert alla överens om att detta har varit till stor hjälp i arbetet med att utveckla föreningens ungdomsverksamhet och att sprida kunskap om baseboll i skolorna. Klubben har en liten lägenhet där en person kan bo men vi behöver ytterligare ett boende under perioden 15/4 - 30/9.  Finns det någon som kan tänka sig att vara värd för en av våra gästande coacher så vore det toppen. Viss ersättning utgår från klubben. Ett annat alternativ är om vi kan hyra en lägenhet i andra hand eller liknande. Har du möjlighet att vara värd eller har andra tips så är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen. 

 

Fixardag på basebollplan

Vi kommer att ha fixardag på baseboll- och softbollplan. Ännu är dock inte datum bestämt. Håll utkik efter datum på hemsidan. Då ska vi som vanligt hjälpas åt med att göra ordning planen och att städa klubbhus och containrar inför säsongen.  Hoppas att du har möjlighet att vara med under dagen.

 

Ekonomi

Spelaravgifterna täcker inte klubbens alla kostnader under året, och eftersom vi är en ideell förening får vi hjälpas åt att jobba in pengar.
Kiosken är en av våra största inkomstkällor, men sköter sig inte själv. Vi behöver hjälp med att bemanna den vid hemmamatcher och arrangemang. Är vi fler som hjälps åt, behöver man inte göra så mycket. Ta kontakt med Anne-Lee om du vill hjälpa till i kiosken och bli inte förvånad om hon ringer dig och ber om hjälp en helg/match.

 

En annan stor inkomstkälla är de kvällar med Företagssoftboll vi arrangerar. Klubben står för plan, instruktörer, material och mat. Även här finns möjligheten för alla att hjälpa till. Förutom instruktörer behöver vi bemanna grillen och serveringen för att sälja sporten på ett bra sätt. Vi behöver även hjälp med att hitta intresserade företag eller andra grupper som vill komma. Förra året hade vi till exempel många svensexor som var nere och spelade. Mer information och säljblad finns på hemsidan. www.stockholmbaseboll.com

 

Ett annat sätt att hjälpa till att stödja klubben ekonomiskt är att gå in på Sponsorhuset via klubbens hemsida när man ska handla via nätet. Går man via Sponsorhusets portal, går en viss del av beloppet man handlar för till klubben. Inga extra kostnader tillkommer för den som handlar, och man handlar från de stora kedjornas normala web-shoppar, det enda är att man måste gå via portalen för att det ska generera pengar till klubben.

För att hålla dig uppdaterad på vad som händer i föreningen så gå regelbundet in på vår hemsida (www.stockholmbaseboll.com) där aktuella händelser och evenemang uppdateras. Där kan du se när hemmamatcher spelas samt en massa andra evenemang under säsongen som turneringar och liknande. Där kommer vi även att återkomma med vad vi behöver hjälpas åt med framöver. Som vanligt kommer vi att behöva funktionärer i form av domare, kioskpersonal osv.

 

Väl mött på basebollplanen

Styrelsen för Stockholm Baseboll och Softboll Klubb

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info