Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms och Junior SM Guld!

24 SEP 2012 19:43
Stockholm mästare i både Ungdoms SM och Junior SM 2012!

I de två senaste helgerna har Stockholm Basebolls succé fortskridit. Det är denna gång genom våra ungdomslag! Både kadetterna (13-15) och juniorerna (16-19) tog sina respektive SM Guld!
  • Skapad: 24 SEP 2012 19:43

1

 

När Ungdoms-SM avgjordes på Nya Örvallen i Sundbyberg var det Stockholm som gick segrande ur mästerskapet för tredje året i rad. Efter seger mot Sundbyberg i semifinalen tog sig Stockholm an Karlskoga i finalen. I en mycket spännande och välspelad match gick Stockholm segrande ur kampen och tog därmed sitt tredje raka Ungdoms SM. Stockholm som under året haft en stor trupp kadetter, som alla bidragit till denna seger, har under året kunnat delta med två lag i alla turneringar och i 08- serien. Detta har gjort att alla kunnat spela många matcher vilket medfört en positiv utveckling för alla under året.

Arvid Carlstedt utsågs till Most Valuable Player i Ungdoms-SM.

 

 

Resultat:

Semifinal: Sundbyberg - Stockholm 1-16
Semifinal: Karlskoga - Rättvik 24-0

Bronsmatch: Sundbyberg - Rättvik 23-1

Final: Karlskoga - Stockholm 11-14

 

2

 

Stockholms BSK tog hem Junior-SM efter finalseger mot Alby BSK med 7-6 i en spännande och rafflande finalmatch på Skarpnäck.

 

Det blev en pitcherduell i JSM-finalen mellan Albys John Wright och Stockholms Albin Sivard. De båda vänsterhänta pitcherna svarade för bra insatser på kullen även om de sattes på regelbundna prov då det kalla och blöta vädret gjorde att antalet errors blev ganska högt.

Efter fem innings ledde Alby med 3-2 och därefter blev det riktigt dramatiskt. Alby utökade ledningen till 4-2 innan Stockholm reducerade i botten av den sjätte inningen till 3-4 på en "squeeze bunt" av Kevin Sterner och en "sacrifice fly" av Albin Sivard. Alby kunde dock krångla sig ur inningen genom att göra ett snyggt double play.

I den sjunde inningen tog Alby ledningen på nytt, med 6-4, men Stockholm hade ytterligare magi att plocka fram. De två första slagmännen tog sig ut på bas, Stockholm reducerade till 5-6 och hade då löpare på andra bas och tredje bas med två outs. Kevin Sterner upp som slagman och han tog matchhjälterollen då han slog till med en "walk-off" basehit till Stockholmsseger, 7-6.

Stockholm därmed JSM-segrare för första gången sedan 2009!

Albin Sivard pitchade en "complete game" för Stockholm, sju innings, endast en hit och tre walks med 15 strikeouts. Stockholms defensiv svarade dock för fem errors vilket gjorde att av de sex poäng som Albin släppte var endast en "earned".

Albin Sivard blev utsedd till junior SMs MVP.

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info