Hoppa till sidans innehåll

USM-Guld till Stockholm

22 SEP 2010 12:13
Stockholm mötte i söndags Alby i USM-finalerna på Örvallen i Sundbyberg. Alby besegrade Karlskoga i sin semifinal med 9-8, och fick sedan i finalen se sig besegrade med samma siffror av Stockholm.
  • Skapad: 22 SEP 2010 12:13

Finalen inleddes med spelarpresentationer och nationalsång denna tidvis soliga valdag. Startande pitchers Emil Sahlin för Alby och Elvis Hammarstedt för Stockholm nollade motståndarna i de första två inningarna.

I toppen av tredje slog Alby två singlar, stal sig till scoring positions för att sedan springa in matchens första poäng på en vacker sacrifice bunt. Stockholm spelade nu infield in för att hindra fler poäng men Alby lyckades få in poängen innan kastet kom till catchern. Stockholm brände sedan två till på ett catcherkast av Oscar Holmberg till två och på en mycket fin dive-lyra av Arvid Carlstedt på andra bas.

Albys pitcher Emil Sahlin nollade Stockholmarna även i sin tredje och sista pitch-inning. Den tredje brända kom på ett högljutt diskuterat call av domarna där pitchern brände en stjälande löpare på kast till två. Stockholm lämnade in protest på domslutet då man ansåg att det är balk att kasta till obesatt bas.

Nåväl, Stockholms nye pitcher Arvid Carlstedt nollade Alby i den fjärde inningen och i botten kunde Stockholm ta ledningen med 3-2 efter en dubbel av Elvis Hammarstedt och flera walks.

Arvid nollade Alby även i toppen av femte bl a med hjälp av en tjusig "daylight pick" tillsammans med shortstop Michael Lindberg. I toppen på sjätte kunde Alby gå förbi med en fempoängs-inning efter flera walks och tre singlar varav en 2 RBI-singel av Emil Sahlin. Det kunde ha blivit mer än fem poäng om inte en av Albys löpare enligt domarna inte trampat på hemplattan och Stockholm gjort appeal.

Stockholm svarade i botten av denna händelsrika sjätte inning med att gå ikapp till 7-7 efter flera walks och en singel av Kevin Sterner. Matchtiden var nu egentligen slut men SM-finalen måste ju avgöras.

Toppen av sjunde, Albys catcher Alberto Bello slår hem Robin Kautto på en fin singel till centerfield - 8-7. Stockholm svarar i botten av sjunde med att Jesper Söderqvist springer hem Stockholms åttonde poäng på en walk och Stockholm har baserna laddade med en bränd men Alby lyckas komma ur pressen via en strikeout och en lyra till shortstop.

I åttonde inningen slår Hampus Hagman ett fint slag ut på right center som han försöker förlänga till en dubbel men blir bränd, och Stockholm kan krypa ur inningen utan att släppa poäng.

I botten av åttonde får Stockholm ut två löpare på HP och efter en stulen bas står Oscar Holmberg på tredje utan brända. Då gör sig Albys pitcher skyldig till en balk och Oscar kan promenera hem till mötande jublande lagkamrater - SM-guldet bärgat.

Skribent: Texten lånad från Ante Carlstedt (www.baseboll-softboll.se)

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info