Hoppa till sidans innehåll

Stockholm vann mot Göteborg - Den avbrutna matchen mot Sundbyberg avgörs tisdag kväll

22 AUG 2011 16:08
I ett regnigt Stockholm fick man endast in en av dom två planerade matcherna mellan Stockholm och Göteborg under lördagen. Stockholm vann matchen 8-2 efter en complete game av pitchern Joakim Claesson, en home-run-in-the-park av Alberto Gonzalez och tre extra base-hits av Sean Iverson. På tisdag kväll ska den avbrutna matchen mellan Stockholm och Sunbyberg från förra veckan spelas klart.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2012 17:45

Stockholm stod som segrare med 8-2 efter en stabil lag-insats. Göteborg tog ledningen i första inningen med 2-0, men lyckades inte ta några fler poäng under matchen efter att Joakim Claesson och stockholms defensiv spikat igen ordentligt. Claesson(5-2) hade 10 strikeouts för dagen och kastade sin tredje complete game för säsongen.

Stockholm tog ledningen permanent i andra inningen efter en 2-out inside-the-park-homerun av Alberto Gonzlez som gav Stockholm 3 poäng. Albertos första elitserie-homerun var ett slag över centerfieldern i på djupaste delen av planen i right center gapet även kallad "the junction".

Samma område utnyttjades flitigt av Sean Iverson som slog 2 dubblar och en trippel i samma område. Björn Johannessen och Magnus Pilegård hade båda 2 hits och 1 rbi var, medans Johan Lindgren var 1 på 3 med två viktiga rbi's med 2 brända i 3:e inningen.

Boxscore

 

Stockholm har nu 14 vinster och 4 förluster och kan ta ytterligare en vinst redan på tisdag då den avbrutna matchen mot Sundbyberg ska spelas klart. Stockholm leder matchen med 10-1 efter 5 spelade innings och kan befästa första platsen i tabellen med en vinst och ta ytterligare ett steg mot att säkra hemmafördel i slutspelet. Sundbyberg som fick båda sina matcher mot Gefle inställda pga av regn i helgen jagar en slutspelsplats och behöver avsluta serien starkt för att lyckas. Matchstart är planerad till kl 19:00

 

Helgens resultat:

Leksand - Karlskoga 1-0

Leksand - Karlskoga 2-6 (10)

Stockholm - Göteborg 8-2

Skribent: Joakim Claesson

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info