Hoppa till sidans innehåll

Stockholm till serieledning efter ny ”sweep” mot Gefle

10 JUL 2011 17:07
För andra helgen i rad misslyckades Gefle med att ta poäng mot Joakim Claesson, och när även Jakob Claesson stängde igen dörren för Gelfes slagmän hade Gävleborgsslagmännen en svår dag framför sig. Justin Trejo och Sean Iverson slog två homeruns var för att leda Stockholm till dubbellseger 11-6 och 15-0.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2012 15:30

Joakim Claesson(4-2) som nollade Gefle förra helgen i nio innings gjorde återigen en bra insats och höll Gefle poänglösa över 7 innings med 6 strikeouts. Senast Gefle tog poäng på Jocke Claesson var i seriepremiären 2009. Stockholm tog ledningen i toppen av första efter en solo-homerun av Justin Trejo. Matchen var jämn och Gefles Peter Jansson höll för andra matchen i rad Stockholms slagmän i check. Men i sjätte inningen kunde Stockholm öka på till 3-0 efter inledande hits av Justin Trejo och Björn Johannessen som efter en bunt av Jakob Claesson kunde springa hem på Johan Lindgrens markboll till första och Alberto Gonzalez dubbel till rightfield. Stockholm tog ytterligare 3 runs till en 6-0 ledning i toppen av åttonde efter rbi singlar av Alberto Gonzalez och Pontus Byström, och Michael Lindberg fick sin första elitserie rbi efter en markboll till short-stop.

Justin Trejo avlöste som pitcher för Stockholm och hamnade i problem och Gefle kunde reducera till 3-6 efter 2 walks och 2 hits, varav en två-poängs singel av Wilhelm Nordström. Stockholm svarade direkt med att ta 5 nya poäng och ledningn 11-3 i toppen av nionde efter dubblar av Justin Trejo, Joakim Claesson och Alberto Gonzalez. Gefle gav sig inte och efter bla 4 defensiva misstag av Stockholm var ställningen 11-6 innan Stockholm lyckades få den sista brända och säkra segern.

Offensivt var Justin Trejo 3/5, en trippel kort för en cycle med 2 rbi’s. Alberto Gonzalez hade sin bästa match offensivt hitills i karriären 4 hits varav två dubblar och 4 rbi’s. Även Björn Johannessen var 4/5 med en rbi. För Gefle var Johan Höglund och Wilhelm Nordström bäst med 3 respektive 2 hits.

 

I match 2 stod Jakob Claesson(6-0) för en fenomenal pitchinginsats när han gick hela matchen för Stockholm. 7 innings pitchade utan att släppa poäng med endast 4 hits och 1 walk, han strikade ut 5. Defensivt fick han också bra hjälp av ett felfritt Stockholm som även vände 3 double plays. Stockholm ställdes mot Gelfes vänsterhänte pitcher Jerry Tulga och tog kommandot över matchen direkt. 4 poäng redan i toppen av första inningen efter en 3-poängs homerun av Justin Trejo, hans fjärde för säsongen. Stockholm tog minst en run i varje inning av matchen som bröts efter 7 innings då Stockholm ledde med 15-0. Sean Iverson slog två solo-homeruns för att komma ur sin slump och Björn Johannessen var 2/4 med en dubbel och 2 rbi’s. Jakob Vollertsen slog sin första elitseriehit i Stockholmströjan och Magnus Pilegård sprang in 4 poäng i en match där Stockholm fick 8 walks.

Stockholm leder nu elitserien på 13 vinster och 3 förluster, 1.5 match före Göteborg som vann två matcher hemma mot Karlskoga för att klättra upp till andra plats. I Sundbyberg vände Sumpan ett 3-poängs underläge i botten nionde av första matchen till seger 9-8, medans Leksand vann andra matchen 11-6. Serien tar nu ett månadslångt uppehåll som bla innehåller ett landslagsläger i Sundbyberg i slutet av juli. Nästa match för Stockholm blir mot Leksand på hemmaplan den 6:e augusti klockan 13:00.

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info