Hoppa till sidans innehåll

Stockholm till SM Final!

17 AUG 2014 18:04
Stockholm tog sig under helgen SM Final efter vinst i semi final 1 och 3 mot Sölvesborg.
  • Skapad: 17 AUG 2014 18:04

Stockholm kom till semi final spelet med tygnda hjärtan och en försvagad trupp då Alex Keenan åkte hem på lördagsmorgon efter ett plötsligt dödsfall inom familjen.

 

Iklädda sorgeband och efter en tyst minut så ställde Stockholm upp med Jakob Claesson på kullen och han gjorde det bra. Han pitchade 8 2/3 innings där han släppte 3 poäng (2 earned) på 8 hits, med 3 walks och 9 strikeouts. En emotionell Jakob avlöstes därefter utav sin äldre bror Joakim som avslutade matchen med en strikeout.

 

Bäst vid plattan för Stockholm i match 1 var Mark Langone och Björn Johannessen med varsin hit och RBI.

 

Semi final nummer två så startade Joakim Claesson på kullen och gjorde det bra. Han pitchade de 8 2/3 innings som han hade kvar och släppte endast 1 poäng på 7 hits, 2 walks och med 3 strikeouts. Han avlöstes därefter av Daniel Linder som fick den sista brända i 9e inningen. I den 10e inningen så fick Daniel problem och avlöstes av Pontus Byström som även han stötte på trubbel från Sölvesborgs slagmän. Inningen kunde slutligen stängas av Magnus Pilegård, dock efter det att Sölvesborg tagit ledningen med 1-6.

Stockholm lyckades sedan bara ta två poäng i botten av den tionde inningen och slutresultatet skrevs till 3-6.

 

Bäst vid plattan för Stockholm i andra matchen var Peter Johannessen med 3 hits på 5 försök och 2 RBI.

 

Semi final nummer tre som spelades på söndagen var den direkt avgörande för vilket lag som skulle gå till final.

 

Andrew Carlson startade på kullen för Stockholm och pitchade 3 1/3 innings och släppte 2 poäng på 2 hits och 4 walks med 1 strikeout. Han avlöstes därefter av Daniel Linder som pitchade 2 2/3 innings utan att släppa poäng och släppte 1 hit och 2 walks med 1 strikeout. Därefter klev Niklas "Nille" Eriksson upp på kullen och släppte 3 poäng (0 earned) på 4 hits med 1 strikeout. Därefter kom Ahmed Gonzalez in för Stockholm och gjorde det bra, han pitchade 1 1/3 innings med 1 insläppt poäng (0 earned) på 3 hits, 1 walk och med 2 strikeouts.

 

Med ställningen 5-6 till Sölvesborg i botten av den 9e inningen kunde Stockholm först kvittera på en balk (olaglig rörelse från pitchern) och därefter vinna det tack vare en walk-off dubbel från Björn Johannessen.

 

Bäst vid plattan för Stockholm i andra matchen var Magnus Pilegård med 3 hits, varav en home run och en trippel med 1 RBI. Men matchens viktigaste RBI kom då från slagträt av Björn Johannessen.

 

Stockholm ställs nu mot Leksand i SM finalerna 2014. Leksand slog i deras semi finaler ut Sundbyberg.

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info