Hoppa till sidans innehåll

Stockholm ställs mot Karlskoga i SM-Finalen

17 SEP 2010 14:00
Nu till helgen börjar årets SM-Finaler i baseboll. Stockholm jagar sitt tredje raka guld och ställs mot Karlskoga i en repris på 2008 års sm-finalserie. Stockholm får börja på bortaplan i helgen med en match på lördag och en match på söndag innan matchserien avgörs hemma på skarpnäck nästa helg 25-26 september.
  • Skapad: 17 SEP 2010 14:00

Det förväntas bli en jämn serie då båda lagen har övertygat i serien där Stockholm (18-5) slutade etta och Karlskoga (17-7) kom två, endast en match bakom. Stockholm slog ut fyran Tranås med två raka vinster (8-3, 3-1) medans Karlskoga besegrade Sundbyberg hemma i Karlskoga förra helgen med 2-1 i matcher (4-2, 12-23, 10-9).

 

Både Stockholm och Karlskoga har jämna lag med bra pitching, defnsiv och slagning, där Karlskoga under rundserien släppte in minst poäng medans Stockholm var det som gjorde flest. Karlskoga kommer starta med amerikanska pitchern Jason Enewold (7-2) som har varit otrolgt stabil hela säsongen i första matchen medans litauiske pitchern Eimantas Zickus (7-2) får starta den andra matchen för Karlskoga. Stockholm kommer troligtvis starta med Jakob Claesson (7-2) och Joakim Claesson (7-0) som tillsammans med Sundbybergs Nick Soubiea anförde Sveriges pitching staff i EM i Tyskland i sommras.

 

Offensivt har båda lagen slagkraftiga line-ups. Karlskogas främsta slagmän under säsongen har varit bröderna Enewold tillsammans med Christoffer Johansson, Henrik Johansson och Elias Sölveling. Karlskoga kan ha en liten fördel i att dom har flera högerslagmän vilket passar förusättningarna bättre på Karlskoga IP med den korta distansen till homerun nätet. Stockholm har mycket rutin i line-upen med Magnus Pilegård och Björn och Peter Johannessen. Peter som började säsongen i den Italienska ligan har bidragit stort sedan han anslöt till Stockholms trupp efter EM-uppehållet. Dessutom har Stockholm starka kort i utlänningarna Liam Hopkins och Kevin Santiago.

 

Finaserien börjar alltså nu till helgen och avgörs nästa helg i Stockholm. I softbollens SM-final serie som avgörs i helgen i Skövde står det 1-1 i matcher mellan Skövde och Söder.

 

Spelschema SM-Finaler Baseboll:

Lörd 18/9 14:00 Karlskoga-Stockholm

Sönd 19/9 13:00 Karlskoga-Stockholm

 

Lörd 25/9 13:00 Stockholm-Karlskoga

Lörd 25/9 16:00 Stockholm-Karlskoga*

Sönd 26/9 13:00 Stockholm-Karlskoga*

 

*Spelas endast vid behov 

Skribent: Joakim Claesson

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info