Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Pitching Dominerade När Man Vann Båda Matcherna Mot Gefle

06 JUL 2011 01:57
Stockholms pitchers släppte endast 1 earned run på 17 innings i helgens dubbel-möte mot Gefle och ledde vägen till 2 vinster, 2-0 och 16-6. Joakim Claesson dominerade i första matchen med 15 strikeouts och Magnus Pilegård gick 5 för 5 i andra matchen med 5 stulna baser. Laget är nu i delad serieledning med 11 vinster och 3 förluster.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2012 15:31

Match 1 blev en duell mellan Stockholms startande pitcher Joakim Claesson och Gefle's Peter Jansson. Stockholm lyckades dra längsta strået och vann matchen med 2-0 efter att man tagit ledningen i tredje inningen på en rbi-singel av Johan Lindgren och kunde utöka i femte på en sacrifice fly av dh:n Jakob Claesson. Stockholm hade ett par lägen att ta ytterligare poäng, men lämnade 10 löpare på bas under matchen. Defensivt spelade laget felfritt och Joakim Claesson övertygade på kullen och kastade årets första shut-out med 15 strike-outs och leder nu elitserie med 58 st.

 

Match 2 startade bättre offensivt för Stockholm som ställdes mot Gefles väsnterhänte amerikan Jerry Tulga. 1-0 kom i andra inningen efter en rbi av Johnny Liljeberg och i 3:e inningen utäkade Stockholm till 5-0 efter hela 4 poäng med 2 brända. Efter ytterligare 2 runs i 4:e och 1 i 6:e var ställningen 8-1 till Stockholm och matchen tycktes avgjord, men efter ett par defensiva misstag och några hits med 2 brända lyckades Gefle reducera till 8-6 i sjunde inningen och matchen var i högsta grad levande igen. Stockholm gick vidare med Justin Trejo på pitcherkullen som fick sin tredje save för säsongen och Stockholm kunde sedan definitvt avögra matchen genom att ta 8 poäng i botten av 8:e inningen där Sean Iverson avslutade matchen genom att slå in 2 runs på sin dubbell.

 

Jakob Claesson pitchade 7 innings för Stockholm och gav upp 1 earned run, han strikade ut 3 och är nu 5-0 för säsongen. Offensivt var Magnus Pilegård vassast när han gick 5 för 5 med 2 rbi's och 5 stulna baser. Joakim Claesson och Björn Johannessen var båda 2/4 och Björn hade även 2 rbi's.

 

Nu till helgen börjar fortsättningsdelen av Elitserien med 6 lag och Stockholm ställs mot Gefle på bortaplan innan uppehållet. Efter det väntar i tur och ordning Leksand hemma, Sundbyberg hemma, Göteborg hemma och sedan avslutas serien med ett borta möte mot Karlskoga. Stockholm och Karlskoga delar just nu serieledningen med 11 vinster och 3 förluster, tätt följda av Göteborg och Leksand. Nykomlingen Alby slutade som 7:a i första halvan och för dom väntar kvalseriespel under sommaren och hösten där dom lband annat kommer ställas mot Enskede som gör sitt första kval till Elitserien någonsin.

Skribent: Joakim Claesson

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info