Hoppa till sidans innehåll

Stockholm leder SM finalen med 2-0

19 SEP 2011 16:02
Stockholm tog i helgen som gick ledningen med 2-0 i matcher borta mot Göteborg.
Matcherna spelades i Skövde då Göteborgs plan tyvärr inte var i speldugligt skick.
  • Skapad: 19 SEP 2011 16:02

Match 1: Justin Trejo (W 1-0) startade på kullen för Stockholm och gjorde det bra, på sina 6 innings släppte han endast 2 poäng på 2 hits, 2 walks och hade 8 strike outs. Han avlöstes av Joakim Claesson som noterade en Save över 3 innings.

Stockholm ledde matchen igenom efter att man tagit ledningen redan i den första inningen med 1-0 och sedan utökade man sakta och ledde som mest med 6-2 innan Göteborg gjorde ett ryck i sista inningen för att komma ikapp men fick bara en poäng och slutsiffrorna skrevs till 6-3.

 

Offensiven i Stockholm leddes av Björn Johannessen som var 1-4 med 3 RBIs.

 

Match 2: Jakob Claesson startade på kullen för Stockholm som vana trogen men fick utgå redan i den tredje inningen med smärtor i axeln som hindrade honom för att fortsätta. När han lämnade matchen var ställningen 5-2 till Stockholm efter det att Göteborg tog ledningen i den första inningen med 1-0 varpå Stockholm kontrade i den andra inningen med 5 poäng därav en 3 poängs homerun av Justin Trejo.

När Jakob gick ut avlöste Magnus Pilegård (W 1-0) honom på kullen och gjorde det bra, Magnus som inte pitchat så mycket i år pitchade resterande 7 innings och släppte 4 poäng (1 earned) på 4 hits, 4 walks och noterade 7 strikeouts.

Redan innan Jakob gått ur matchen pga skada så hade hans bror Joakim fått en hit by pitch i den tredje inningen och fick även han avgå pga skada som senare visade sig vara en spricka i handleden.

 

Magnus Pilegård visade även vägen offensivt då han var 3-5 på med 3 RBIs varav en homerun. Även Björn Johannessen (2-4 1 RBIs) och Justin Trejo (1-5 3 RBI's) bidrog mycket offensivt.

 

Stockholm leder alltså SM final serien som spelas i bäst av fem matcher med 2-0 och finalerna avslutas på Skarpnäck den kommande helgen.

 

Matchstart för SM Final #3 är klockan 12.00 på lördag (24/9) följt av SM Final #4 (vid behov lördag) och även SM Final #5 (vid behov söndag).

 

Varmt välkomna ner till Skarpnäck för att stötta fram Stockholm till ett tredje SM Guld på fyra år på lördag!

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info