Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Splittade mot Leksand

15 JUN 2011 13:46
Efter två jämna matcher på lördagen fick lagen med sig varsin vinst till fortsättningen av årets Elitserie. Stockholm vann första matchen 6-5 efter en sacrifice fly i botten av nionde inningen. I andra matchen var Leksand starkast och vann 4-3 efter att ha tagit 3 poäng i 7:e inningen.
  • Skapad: 15 JUN 2011 13:46

Jakob Claesson(ND, 3-0) gjorde en stabil start för Stockholm över 6 innings och lämnade matchen med en 2-1 ledning efter att Matt Merrifield slagit säsongens första homerun i 5:e inningen för att ge Stockholm ledningen. Jakob gav upp 3 hits och 5 walks och strikade ut 4. Justin Trejo(W, 1-0) avlöste som pitcher för att stänga matchen, men gav upp sina första runs för året då Leksand tog 2 poäng direkt i 7:e inningen och tog ledningen med 3-2.

Stockholm svarade med två poäng efter hits av Magnus Pilegård och Andrew Carlson. Leksand kviterade i toppen av nionde till 5-5, men med en bränd i botten av nionde slog Andrew Carlson en trippel och kunde sedan springa hem på Joakim Claessons lyrslag till left field för att vinna matchen åt Stockholm. Offensivt var Andrew Carlson hetast med 3 hits, varav en trippel. Justin Trejo slog en dubbel och en trippel, och även Magnus Pilegård och Joakim Claesson hade 2 hits för hemmalaget.

Boxscore

 

Andra matchen startades av Joakim Claesson(L, 2-2) som pitchade stabilt över 9 innings, men trots detta fick se sig besegrad av ett stabilt Leksnad som spelade övertygande. Rickard Blomkvist(W, 3-0) pitchade hem vinsten efter 6 innings och Tyler Overstreet(S, 1) fick årets första save.

Stockholm ledde matchen med 3-1 efter femte inningen då Alberto Gonzales slog en trippel och sprang hem på Justin Trejos markboll till andra. Efter ett defensivt misstag på Magnus Pilegårds lyrslag av ett annars för dagen felfritt Leksand kunde även Matt Merriefield springa in en poäng för Stockholm.

I 7:e inningen tog Leksand 3 unearned runs efter misstag av Stockholmsdefensiven och ett par hits av Leksand, bla en dubbel av Simon Emanuelsson. Stockholm lyckade inte komma tillbaka denna gången denna gågnen och Leksand fick med sig en vinst hem till Dalarna.

 Boxscore

 

Stockholm splittade därmed för tredje omgången i rad. "Vi får inte riktigt slagningen att stämma, och lyckas inte göra justeringar i matcherna just nu" säger en av lagledarna. "Vi hoppas kunna få ihop laget lite bättre nu under sommaren då vi får hem våra killar från basebollgymnasiet. Det kommer öka kvaliteten på våra träningar och skapa bättre konkurans i truppen" säger Joakim Claesson.

 

Närmast väntar Sundbyberg i två kvällsmatcher på Örvallen för Stockholm, och därefter står Gefle för motståndet i 2 matcher innan första halvan av serien är avklarad. Just nu leder Karlskoga elitserien som haltar något, ocj det är väldigt jämt i toppen. Karlskoga, Stockholm, Leksand och Göteborg ligger alla i bra position och bakom lurar Sundbyberg vilket gör veckans matcher otroligt viktiga för båda lagen. Dom 3 första lagen efter halva serien får en extra hemma-serie i andra halvan.

 

Helgens resultat:

Stockholm - Leksand 6-5

Stockholm - Leksand 3-4

Gefle - Sundbyberg 5-8

Gefle - Sundbyberg 10-9

Göteborg - Karlskoga 3-6

Göteborg - Karlskoga 2-5

Elitserietabellen

Skribent: Sthlm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info