Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Mosquito Cup i Sundsvall!

02 JUN 2013 11:56
Den här gången kommer rapporten från B-Ungdomarnas sida!
Tack till Anders Jonsson som har tagit sig tid att skriva detta!
  • Skapad: 02 JUN 2013 11:56

Planen var att komma iväg från Skarpnäck 17.00, men, vi kom väl inte iväg förrän strax före 18. Senarelagd kolhydratsmiddag på Hakkegård skedde vid 20.30 ca. Framme vid Scandic runt midnatt och snabbt ner i bingen för lite sömn.

Eftersom att ett kadettlag hade match redan 09.00 på lördagen fick B-ungdomarna också ta första bussturen så det var revelj redan 06:45. Väl på Kubikenborgsområdet sken solen från en klarblå himmel och temperaturen var väldigt angenäm.

Ungdomarna hade gott om tid att förbereda sig vilket resultatet i första matchen visade.

Sundsvall besegrades med 12-2 där jag tror att alla kom ut på bas och hade RBI’s. Mycket bra offensiv och självklart ett bra defensivarbete som bara släppte in två runs. J-C fick ta förlusten som den bästa sämsta kastaren.

I andra matchen där Rättvik skulle besegras klev jag själv upp på kullen och skulle åter igen inkassera en förlust. Men vad händer… dåliga kast och trötta slagträn och vi lyckades bara få in 5 runs medan Rättvik kunde springa hem hela 12 poäng. Jag packade väskorna och petades ner till The Minors utan att återvända till kullen mer denna helg.

I lördagens tredje och sista match stod J-C åter på kullen och ungdomarna kunde med relativ enkelhet lägga en 14-2 seger till handlingarna. Återigen mot Sundsvall. Mycket bra lagarbete borgade för denna vinst.

Efter en lång och härlig dag i solskenet intogs det Sportbuffé på Scandic plus diverse fria aktiviteter.                

B-ungdomarna använde poolen som fanns på hotellet och det badades som om de aldrig hade sett en bassäng förut.  Det var väldigt många skrynkliga hudar efter detta.

Tydligen var det också inslag av någon stor fotbollsmatch på tv men vem bryr sig när det finns ”At Bat” i alla mobiler och läsplattor. 

Sedan hände det två saker som inte får hända. Några hade tydligen inte fått nog av dagens övningar så det skulle testas löpband på gymmet. Felix gör sig illa på löpbandet som skenade. Med skador i ansiktet, axel, arm och ben hamnade han på DL. Ett par timmar senare får jag beskedet att min Leo har fastnat i hotelldörren med tummen och får ett ordentligt jack inklusive den fruktansvärda smärtan som kommer med klämskador. DL nummer 2. Hög tid för nattning! Vi hade inte råd med fler skador. Dessa händelser får väl hamna under begreppet ”Freak accidents”.

Andra dagen var vi uppe med tuppen igen då B-ungdom hade matchstart kl. 09.00. Ännu en dag som badade i sol och total blå himmel. Både Felix och Leo var vid gott mod men kunde tyvärr inte spela den dagen. De fick ta rollen som tredje bas coach istället vilket sköttes med bravur. Med precis fullt lag så besegrades Rättvik med 7-5 i match ett. Vi vinner igen en morgonmatch då vi historiskt sett har varit lite trögstartade. En bra trend att spinna vidare på.

Sundsvall möttes en tredje gång och kunde besegras med 11-5. Nu väntade en final mot hårdslående Rättvik. Tredje gången för dagen stod Dustin för catcherarbetet vilket säkerligen ingav trygghet i spelet. Starkt jobbat Dustin! Vi kunde då med glädje se Stockholm Baseboll B-ungdom vinna sin andra turnering denna säsong efter väldigt bra och säkert spel. Slutresultatet skrevs till 14-10 efter att det redan var klart innan sista inningen då det släpptes in lite för enkla poäng. Turneringsseger trots för dagen avsaknad av två av våra veteraner inom B-ungdomar. Parollen ”Kedjan är inte starkare än den svagaste länken” visade att vi har många kompetenta spelare. Efter att sedan ha sett kadetterna spela hem ytterligare en cupseger i en otroligt spännande och händelserik match for vi glada och trötta hemåt i natten mot ett regnigt Stockholm.

Slutligen ett stort tack till en positiv anda och stort engagemang från både spelare och vuxna under hela helgen. Ett extra tack till Anders Lind som håller ihop laget som administratör, koordinator, reseledare och lagledare mm. Tilläggas kan att vi nu har ytterligare ett språk inom B-ungdom. Som om inte svenska och engelska räcker så talas det lika delar spanska här och var J Vilket är väldigt härligt och lärorikt!

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info