Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har Ordet

23 JUN 2010 15:43
Tänk, redan midsommar och jag som tycker jag just kommit ur vinterkläderna. Tiden bara springer iväg och en tredjedel av säsongen är redan avklarad.
  • Skapad: 23 JUN 2010 15:43

Ordförande med SM-GuldSäsongen har som vanligt börjat bra för våra lag och vi har redan hunnit med många matcher i seriespel för samtliga lag, och ett flertal turneringar för våra ungdomslag. Kadetterna har vunnit några turneringssegrar och i stort sett alla sina matcher i 08-serien.  B-ungdomarna i Stockholm grön och vit kämpar på och har vunnit ett flertal matcher även de, Stockholm grön vann Knäcke cup senast nu helgen som var. Grattis till alla ungdomsspelare, och det är härligt att se hur ni kämpar och sliter. En sak i sammanhanget som kan vara värt att fundera lite över är att man inte alltid vinna, även om det naturligtvis är roligt. En av de viktigaste sakerna är att alla tycker det är kul att träffas och spela baseboll. Att lära sig mer och mer om sporten och att hela tiden känna att man blir bättre och bättre. Här har vi också ett ansvar gentemot varandra. Att spelare som är rutinerade med mycket kunskap och erfarenhet hjälper nya ser jag som en självklarhet.

Vår ungdomstränare och spelare i seniorlaget Damon Lessler från USA, anlände i april och har nu kommit igång på allvar med våra ungdomar både på ordinarie träningar men även i basebollskolan som gick av stapeln förra veckan. Det var mellan 12-16 ungdomar som fanns med under veckan och lärde sig en hel del. Tack till alla som hjälpte till under veckan.  Nu fortsätter Damon med sommarbaseboll vecka 25-31 varje måndag, onsdag och fredag mellan 10-13 sedan har vi basebollskola igen vecka 32. Till sin hjälp kommer han att ha Kevin Santiago som just anlänt till Stockholm från USA och som under resten av säsongen ska spela med seniorerna och vara behjälplig i ungdomsverksamheten. I detta sammanhang kan vi även nämna att vi en seniorspelare från Australien, Liam Hopkins med oss denna säsong. Jag hoppas att alla tre känner sig välkomna och får en rolig sommar.

Seniorerna och juniorerna har inlett säsongen bra. I nuläget ligger seniorerna på delad första plats i serien och juniorerna har vunnit större delen av sina matcher. Bra jobbat och hoppas att det går bra även resten av säsongen. Det är ännu några omgångar kvar innan vi har några veckors uppehåll för EM i Tyskland och sedan går vi mot slutspelstider.

Den 17 juni hade vi Homerun Derby på basebollplan. Det var en härlig tillställning med många långa slag, fint väder och mycket sponsorer som spelarna hade lyckats få ihop. Helt fantastiskt vi fick in ca 26 000 kr till föreningen. HJÄRTLIGT TACK till alla sponsorer, spelare, ledare och föräldrar som gjorde denna kväll till en rolig och framgångsrik kväll på flera sätt.

Jag vill också passa på och tacka alla som hjälpt till med företagskvällarna, kiosken och med att åka ut till skolor eller ta emot dessa på basebollplan för att lära sig mer om baseboll. Om vi alla hjälps åt blir det lättare. De som ännu inte haft möjlighet att vara med så mycket har fortfarande chansen att hjälpa till i kiosken eller med annat. Vi har tex en stor ungdomsturnering Näcken Cup 14-15 augusti där vi kommer att behöva många medlemmars arbetsinsats för att det ska fungera, så boka in dessa datum redan nu. Anmäl dig för arbete till Anna Holmberg, Ante Carlstedt eller Rickard Wingemo .

Ha nu en riktigt skön midsommar 

Yvonne Claesson

Skribent: Yvonne Claesson

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info