Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har Ordet

20 JUN 2011 21:37
Hej Baseboll och Softboll vänner!
Nu är det verkligen full aktivitet i vår förening, vi är mitt inne i säsongen med allt vad det innebär. Jag hoppas ni har och får en fortsatt riktigt bra basebollsommar.
  • Skapad: 20 JUN 2011 21:37

Ordförande med SM-Guld

För en vecka sedan, den 13 juni, hade vi Homerun Derby på basebollplan. Det var en härlig tillställning med många långa slag, fint väder och mycket sponsorer som spelarna hade lyckats få ihop. Helt fantastiskt vi fick in ca 23 000 kr till föreningen. HJÄRTLIGT TACK! till alla sponsorer, spelare, ledare och föräldrar som gjorde denna kväll till en rolig och framgångsrik kväll på flera sätt.

Säsongen har som vanligt börjat bra för våra lag och vi har redan hunnit med många matcher i seriespel för samtliga lag, och ett flertal turneringar för våra ungdomslag. Senaste ungdomsturneringen var i Leksand och både Stockholm Grön samt Stockholms kadetter deltog. B- Ungdomarna i Stockholm Grön gick till final och vann. Kadetterna gick också till final och vann även de. Dess för innan var det Mosquito Cup i Sundsvall och även där vann kadetterna och Stockholm Grön hela cupen och Stockholm Vit spelade match om tredje pris och tog hem bronset. Helt suveränt jobbat av alla spelare, ledare och coacher. Ni är grymma! Även ett stort tack till alla föräldrar som var med och hejade.

Våra ungdomstränare och spelare i seniorlaget Justin Trejo och Sean Iverson från USA, som anlände i april har kommit igång på allvar med våra ungdomar på ordinarie träningar och matcher. De har tillsammans med andra ledare och spelare inom klubben, under april och maj, varit ute i ett antal skolor eller tagit emot dessa på basebollplan för att fler ungdomar ska få lära sig mer om baseboll. Mellan 400 och 500 ungdomar har fått prova på vår idrott under våren. Strålande! Vi hoppas att kunna besöka fler skolor under augusti och september. Under förra veckan var det basebollskola hela dagarna och från denna vecka är det sommarbaseboll (vecka 25-32) på måndagar, onsdagar och fredagar (inte midsommarafton) mellan 10-13 där alla föreningens ungdomar är välkomna att delta utan kostnad.

En nyhet för i år är att vi startat upp en knatteskola för 6-8 åringar med Magnus Pilegård och Jakob Claesson som ledare. Det är ca 10-12 barn som deltar varje vecka för att leka baseboll och lära sig grunderna. Det känns hur kul som helst att vår verksamhet utvecklas och att vi blir fler och fler som tycker det är kul med baseboll.

Seniorerna och juniorerna har även de inlett säsongen bra. I nuläget ligger seniorerna på andra plats i serien och juniorerna har vunnit samtliga matcher i sin serie. Verkligen bra jobbat och hoppas att det går bra även resten av säsongen. Det är ännu några omgångar kvar innan vi har några veckors uppehåll för landslagsaktiviteter

Jag vill också passa på och tacka alla som hjälpt till med att stå kiosken, ordna företagssoftboll och att fixa i ordning vid och på basebollplan. Om vi alla hjälps åt blir det lättare. De som ännu inte haft möjlighet att vara med så mycket har fortfarande chansen att hjälpa till i kiosken eller med annat. Vi har t.ex. vår årliga ungdomsturnering Näcken Cup 12-14 augusti där vi kommer att behöva många medlemmars arbetsinsats för att det ska fungera, så boka in dessa datum redan nu. Anmäl dig till Anna Holmberg, Ante Carlstedt eller Rickard Wingemo så talar de om vad just du kan hjälpa till med.

Ha nu en riktigt trevlig midsommar och en skön fortsättning på sommaren

Yvonne Claesson
(numera inte bara stolt ordförande och mamma utan stolt farmor också)

 

Läs tidigare Ordförande har Ordet

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info