Hoppa till sidans innehåll

Opening Weekend!

19 MAJ 2016 11:33
Även fast säsongen startade den fjärde maj mot Akademin så bjöd Stockholm in till en Opening Weekend när man tog emot Leksand för tre matcher samt en juniormatch på Skarpnäck.
  • Skapad: 19 MAJ 2016 11:33

Öppningshelgen för Stockholm Monarchs blev en festlig tillställning där Stockholm passade på att uppmärksamma det faktum att Bagarmossen Baseboll och Softboll som är en av de två grundande delarna i Stockholm skulle fyllt 60 år.

 

Detta gjorde att vi hade fem stycken tidigare Bagarmossenspelare som kastade ut de cermoniella första pitcharna. Som vanligt bjöds det även på en live version av nationalsången och denna gång var det Rene Mirro som stod för sången och den framföringen han gjorde kan ha varit den bästa vi sett.

 

När det gäller själva matcherna så vann Stockholm de två första matcherna som spelades på lördagen och Leksand lyckades ta revansch på söndagen.

Första matchen vann Stockholm med 9-2 efter stabil pitching av Arvid Carlstedt och Max Hill (W 1-0) som då höll Leksand till 2 poäng. Offensivt var Stockholm lett av Michael Lindberg som hade tre hits och Björn Johannessen som hade tre RBI.

Dagens andra match så startade Andrew Carlson (W 1-1) och gjorde det bra innan han avlöstes av Zacharias Lönnqvist. Mycket bra defensivt spel av Stockholm, ledda av unge shortstopen Linus Holmberg gjorde att Stockholm till slut kunde vinna matchen med 7-4. Pontus Byström ledde laget vid plattan då han bland annat hade en trippel och tre stulna baser.

 

Söndagen inleddes med en juniormatch där Stockholm kunde vinna med hela 22-1 där Stockholm tog hela 17 poäng i botten av den tredje inningen efter att haft en 5-0 ledning sedan tidigare. Stabil pitching och defensiv av Stockholm la grunden till vinsten och matchen avslutades med ett double play.

 

Andra matchen på söndagen var den tredje Elitseriematchen mellan Stockholm och Leksand. Denna match tog Leksand sin revansch efter att matchen gått till extra innings och inte tog slut förens den 10e inningen. En match som egentligen bara skulle spelats i 7 innings krävde alltså 3 extra innings för att skilja lagen åt där Leksand gick segrande ur striden och slutresultatet skrevs till 7-2 i Leksands favör. 

 

Nästa match spelas mot Akademin den 26e Maj och där försöker Stockholm ta revansch efter den snöpliga förlusten som inledde säsongen.

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info