Hoppa till sidans innehåll

Medlemsbrev nr 2 för 2014!

24 APR 2014 16:05
Medlemsbrev nummer 2 säsongen 2014
Stockholm Baseboll och Softboll Klubb
  • Skapad: 24 APR 2014 16:05

Stockholms seniorer spelar säsongen 2014 med nytt smeknamn

Under flera års tid har det pågått en diskussion kring att seniorlaget som spelar i elitserien, skulle vilja ha ett smeknamn förutom att heta Stockholm. Det är väldigt vanligt just i basebollvärlden, och även inom andra idrotter, att man dels bär namnet från orten/staden man kommer ifrån men även har ett smeknamn på laget. Frågor kommer lite nu och då kring vilket namn laget har? Vilken stad ni kommer ifrån ser vi, men vad heter ni? Detta sker t.ex. varje gång vi ska delta i något internationellt sammanhang.

Styrelsen har enhälligt beslutat att godkänna seniorlagets önskemål om att få spela med smeknamnet Monarchs från och med säsongen 2014. Detta innebär enligt basebolltradition att seniorernas nya hemmauniformer så småningom kommer att bära detta smeknamn tillsammans med klubbens officiella logga. Föreningens namn är fortfarande Stockholm baseboll och softboll klubb och klubbens färger är även fortsättningsvis grönt, vitt och rött. Stockholms gröna keps med det karakteristiska vita S:et kommer även att vara klubbens officiella keps för alla lag.
Styrelsen passar även här på att beklaga vi att vi inte informerat om detta tidigare utan att informationen kommer först nu.

 

Varför namnet Monarchs?


Namnet Monarchs kommer från ett legendariskt basebollag från Kansas City som spelade i Negro League från 1920-talet och in på 1950-talet. De har vunnit ligan flera gånger.
Här har stora spelare som t.ex. Jackie Robinson och Leroy Robert ”Satchel” Paige spelat.

Idag, vad vi vet, finns inget nu aktivt basebollag som använder namnet Monarchs. Detta innebär ett unikt tillfälle att få namnet att förknippas med Stockholm baseboll, utan att förväxlas med andra lag i världen för att de har samma smeknamn som vi. Monarchs kan även förknippas med Stockholm på det sätt att det är den kungliga huvudstaden i Sverige och vi har ett statsskick som är monarki.

Om du vill läsa mer om Kansas City Monarchs kan du gå in på följande länk.
http://coe.k-state.edu/annex/nlbemuseum/history/teams/kcmonarchs.html


Exempel på hur nya dräkterna ska se ut (OBS! Klubbloggan som ska sitta på armen syns inte på bilden) : White Jersey

 

Film och fotoprojekt

Fotografen och filmaren Mikael Bigun har kontaktat klubben för att han vill göra en kortare dokumentärfilm och en utställning om svensk baseboll. Han vill porträttera och följa spelare och verksamhet i Stockholm baseboll under en säsong, både på och utanför planen. Detta innebär att han kommer befinna sig på och runt planen under säsongen för att filma, fotografera och ställa frågor till oss. Den som inte vill medverka eller inte vill att sitt barn ska medverka i filmer eller vara med på fotografier måste tala om detta för någon i styrelsen eller för någon av de coacher och ledare som finns runt varje lag.

 

Stockholm i Europacupen!

Stockholms seniorer spelar i år i en av tre grupper i Europacupen för att vi vann Svenska Mästerskapet 2013. Vi har trots tidigare SM-guld inte kunnat delta i Europas finrum pga. resekostnader och svårigheten för så många att ta semester. Men att arrangera det själva har setts som en lösning så därför ansökte vi och fick arrangemanget på Skarpnäck. Om vi bara får ihop det med pengarna och allt frivilligt arbete som måste till, så bedömdes detta kunna ge oss en bra förutsättning att ställa upp med bästa tänkbara lag.

Totalt blir det fyra lag som slåss om en plats mot A-poolen nästa säsong. North Stars Moscow (RUS), Bern Cardinals (SUI) och Vilnius BC (LTU) är lagen som kommer hit och spelar mot Stockholm. Europacupen spelas vecka 25 mellan den 17-21 juni (ja det naggar lite på midsommaren).

För allt arbete som behöver organiseras har vi några arbetsgrupper:

Turneringskommitté (Thomas C) PR/Sponsring (Thomas C, Jakob C)

Transporter/Boende (Thomas C) Matcharrangemang (Ante C, Stefan N)

Mat/Försäljning (Anne-Lee, Yvonne)

 

Vi behöver förstås mycket hjälp inom dessa grupper, så har du som läser detta möjlighet att stötta med insatser under denna vecka så anmäler du detta till ovanstående ansvariga.
Om du har möjligheter att hjälpa till att skaffa sponsorer eller känner till företag som eventuellt skulle vilja vara med som sponsor till Europacupen så finns ett sponsorpaket att ladda ner på Stockholms hemsida.
 

Europacup-gruppen
Stefan Nielsen; This is a mailto link
Thomas Claesson; This is a mailto link
Pelle Högström; This is a mailto link.
Ante Carlstedt; This is a mailto link

En spänn om dagen

Kanske har du, mamma/pappa, mormor/farfar eller grannen en krona över om dagen att stötta klubben med. Via ”Klubb 365” kan man stödja oss under säsongen 2014 genom att stötta oss med ”en spänn om dan”.

För ditt stöd till oss får du
 Ditt namn presenterat på hemsidan under ”Klubb 365”
 Mailutskick under säsongen med det senaste om våra lag
 Specialpriser på kläder under säsongen.

Genom att sätta in 365 kronor till Stockholm Basebolls Bankgiro 5712-0982 och på inbetalningen skriva namn och mailadress blir du medlem i Klubb 365 under 2014.
Både privatpersoner och företag är välkomna i Klubb 365.

För att hålla dig uppdaterad på vad som händer i föreningen så gå regelbundet in på vår hemsida (www.stockholmbaseboll.com) där aktuella händelser och evenemang uppdateras.

Där kan du se när hemmamatcher spelas samt en massa andra evenemang under säsongen som turneringar och liknande.

Där kommer vi även att återkomma med vad vi behöver hjälpas åt med framöver.

 

Väl mött på basebollplan

Styrelsen för Stockholm Baseboll och Softboll Klubb

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info