Hoppa till sidans innehåll

Knatteskolan!

11 NOV 2011 00:05
Knattelaget var ett nytt initiativ från Stockholm Basebolls sida, där Magnus Pilegård och Jakob Claesson ville starta en skola där ungdomar som aldrig tidigare provat spela baseboll skulle få en ypperlig chans att göra det!
  • Skapad: 11 NOV 2011 00:05

Knattelaget startades i våras för att få nya ungdomar att prova på sporten. Konceptet var tio träningstillfällen, fem på vår och höst, samt att det ingick tröja, keps och medlemsskap i klubben. Intresset har varit stort och barn alltifrån åldrarna 4-9 har deltagit, målgruppen var dock 6-8år.

 

IMGP0332

 

Efter sommaren har träningen utökats till fler tillfällen pga av det stora intresset, så det blev betydligt fler än 5 träningar på hösten. Vi har inriktat oss på lekfull träning men det har blivit mer och mer baseboll och dessto mindre lek, och från små övningar med mjuka bollar till match spel med hårda basebollar.

 

nissechris

 

”Det roligaste med skolan har varit att se hur mycket alla ungdomarna har utvecklas varje träningstillfälle till ett annat. Det räckte med en vecka för att de skulle så mycket bättre och det var väldigt roligt att se.” Säger ledarna Magnus och Jakob.

 

Barnen har helt klart tyckt att det var roligast att spela match, näst efter att fånga lyror. Och slide träning i dyblött gräs var populärt också!

 

IMGP0368

 

Ifrån att det var tänkt som en prova på "baseboll skola" har det utvecklats till ett knattelag. De ser nu fram emot att träna inomhus som ett lag och inte bara som prova på sport.

 

”Det var otorligt kul att höra hur många av ungdomarna som redan 10 minuter efter det att sista träningstillfället slutade, började fråga när inomhusträningarna skulle börja.”

 

IMGP3996

 

Magnus och Jakob samt alla ungdomarna ser fram emot en ny fartfylld säsong både inomhus och på skarpnäck!

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info