Hoppa till sidans innehåll

Kadetterna försvarade USM-titeln och gjorde storslam.

13 SEP 2011 12:52
På Rosvalla i Nyköping den 10-11 september arrangerades Ungdoms-SM i baseboll. Stockholms kadetter var där och lyckades försvara sin titel från 2010. I år fick de även spela semifinal mot Arnö, som de vann med 15-1.
  • Skapad: 13 SEP 2011 12:52

Oscar Holmberg fick förtroendet att starta matchen på kullen i den första matchen och gjorde ett bra jobb och nollade Arnö i 3 innings. Patric Rosenkvist tog sedan över men behövde bara gå i 1 inning, för i botten av 4:e inningen tog Stockholm sin 15:e poäng och matchen bröts i och med 14 poängs ledning.

 

I finalen väntade Karlskoga, som vann sin semifinal mot Sundbyberg med 13-3. Stockholm kopplade greppet direkt mot Karlskoga med bra pitching från Elvis Hammarstedt i 3 innings och Arvid Carlstedt i 2 innings samtidigt med en bra offensiv - Stockholms slagträn var heta. Bl a slog Patric Rosenberg en ”standup-trippel” med ett långt slag på centerfield. Matchen avgjordes i botten av 5:e inningen när Alex Cornland sprang in den 14:e poängen efter en ”gamewinning RBI” från Elvis slagträ. Stockholm vann med 14-0.

Oscar Holmberg blev turneringens MVP med bl a bra offensiv där han gick 7 för 7 i slagningen, stabil catching och många RBIs.

 

Det är kul att Stockholm har en bra bredd i truppen. Samtliga 12 spelare var delaktiga i båda matcherna.

Förutom USM har Kadetterna deltagit i samtliga 6 ungdomsturneringar som har arrangerats i Sverige 2011 och gjort storslam genom att vinna dem allihop. Totalt har de hittills i år spelat 26 matcher och vunnit 24 av dom.

Skribent: Robert Claesson

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info