Hoppa till sidans innehåll

Julhälsningar från Oscar Carlstedt!

18 DEC 2010 14:51
Som många kanske vet har vi flera spelare ute i världen som spelar baseboll på olika platser. Först ut i vår lilla intervju serie har vi en julhälsning från Oscar Carlstedt.
  • Skapad: 18 DEC 2010 14:51

Oscar befinner sig i en stad som heter Cypress och ligger i Kalifornien på västkusten i USA. Där befinner han sig på skolan Cypress College och ska då spela i deras baseboll lag som heter Cypress Chargers.Oscar under EM 2010 i Stuttgart

Som bekant är Oscar en av Sveriges bästa pitchers och det kommer även vara hans roll på college. Men han vet ännu inte om han ska vara startande eller avbytande pitcher.

 

Oscars lag har hittills spelat bra under de matcher dem spelat under hösten så kallad "fall ball" alltså de matcher som spelas på hösten och inte räknas till vanliga säsongen men ändå spelas för att bara just få spela, och Oscar tror att laget kommer att fortsätta göra bra ifrån sig när väl den våren och den riktiga säsongen kommer.

 

Det är en del skillnader på att spela baseboll i Sverige jämfört med USA och den största skillnaden säger Oscar är att man kan spela året runt och hur mycket hårdare konkurrensen är att få spela, vilket gör att man måste träna mycket mer och mycket hårdare mot vad man kanske är van vid i Sverige.

 

Vi frågade Oscar vad han saknade mest med Sverige och han svarade:

”Det jag saknar mest är min familj och mina vänner hemma i Sverige, men mammas matlagning kommer inte långt efter.”

 

2011 så kommer Oscar spela sin första säsong med Cypress Chargers och han ser fram emot det väldigt mycket, och samma sommar så planerar han att stanna i USA och spela med ett så kallat "summer ball" lag dvs. ett lag med spelare från runt om i USA som reser tillsammans och spelar olika turneringar, vissa i USA och ibland i Europa och andra delar av världen. Han vet ännu inte vilket lag han ska spela med eller vart han kommer spela, vart och med vilka han hamnar beror på hur det går för Oscar under säsongen på college.

 

Sist men inte minst så säger Oscar så här:

”Jag skulle vilja ge en hälsning till alla i Stockholm Baseboll! Hoppas ni kör hårt under vintern! Jag kommer nog att se några av er när jag kommer hem under jullovet, till alla jag inte hinner träffa önskar jag en god jul och ett gott nytt år!! Jag skulle också vilja ge en hälsning till alla andra från klubben som spelar utomlands! Hoppas ni har det bra o sparkar stjärt!! God jul och gott nytt år till er också!!”

/Oscar

Skribent: Jakob Claesson

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info