Hoppa till sidans innehåll

Julhälsningar från Damon Lessler!

24 DEC 2010 08:34
Näst ut i vår lilla intervju serie är Damon Lessler som säsongen 2010 spelade shortstop för oss I Stockholm Baseboll.
  • Skapad: 24 DEC 2010 08:34

Damon befinner sig i staden Perth som ligger på västkusten i Australien. Där spelar han för ett lag som heter Gosnells Hawks och de spelar i Västra Australiens ”stats liga”.

Det är högsta nivån av baseboll i Australien förutom deras nationella liga som de försöker få att bli ”professionell” men förutom några undantag så är det bara Australiensiska medborgare eller medlemmar ur Baltimore Orioles organisation som spelar där.

 

Damon delar sin tid i laget med att spela shortstop och andra bas, och när han slår så är han antingen leadoff eller så slår han som slagman nummer två. 

 

Damon säger att även fast hans lag är stabilt så visar inte deras vinster och förluster den talang och potential som klubben har. De har förlorat flera matcher med en eller två poäng. De flesta i laget har inte statistiken som reflekterar succé men de har ett väldigt ungt lag för ligan de spelar i och det de behöver mest är erfarenhet så kommer resultaten att följa därefter. Personligen så har Damon haft lite mer framgångar och han leder laget i slagning. Så här säger han själv om det: ” I have been feeling really good at the plate down here, and I think that my hand has pretty much recovered completely from my past surgeries.”

 

När jag frågade Damon vad den stora skillnaden mellan Sverige och Australien var så säger han självklart att det är vädret. Även fast vi kan få det rätt så varmt under någon månad på sommaren så är det konstant varmt i Perth. De flesta dagarna ligger temperaturen mellan 25 och 35 grader och det kan ändå ofta vara över 35 grader varmt.

 

Damon säger att det inte bara finns en sak han saknar med Sverige utan det är många olika saker. Men för att fatta sig kort så säger han att det han saknar mest är alla de involverade i Stockholm Baseboll och hur de var så trevliga och hjälpfulla när han var här i somras. Han saknar folket!

 Damon i Team USA

Roliga nyheter för framtiden från Damon och Stockholm Baseboll är att vi har frågat honom om han vill komma tillbaka och spela med oss säsongen 2011 och det är det han har planerat att göra om det går som det ska för honom. Det är fortfarande en del bollar i luften med helgfirandet som kommer, och packade jobb och spelscheman för Damon men han tror ändå att det löser sig själv tillslut. Hur som helst så planerar Damon i alla fall ytterligare ett år med basebollspelande.  

 

Damon berättade om en av höjdpunkterna i Australien än så länge och det var när han fick spela brevid Peter Johannessen i en All-star serie, som innehöll ett lag med importerade spelare och en svensk som kallades Team USA och de mötte ett lag som heter Perth Heat och som representerar Perth i den nationella ligan. Både Peter och Damon hade offensiva framgångar i den match serien och presterade väl. Det var även kul att få spela och få lära känna spelare från olika ställen. 

 

 

Sist men inte minst så önskar Damon alla som han känner i Sverige en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Skribent: Jakob Claesson

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info