Hoppa till sidans innehåll

JSM på Skarpnäck

02 SEP 2011 11:24
Årets Junior-SM bjöd på fint väder ochmycket publik, synd bara att Stockholm inte kunde infria sitt favoritskap.
Stockholms juniorer har gått igenom serien som en ångvält med 13 vinsteroch endast en knapp förlust. Men redan i semifinalen fick de favorittyngdagröna laget problem med nerver, errors och skakig pitching.
  • Skapad: 02 SEP 2011 11:24

Vi låg under med 1-8 mot Göteborg i 4:e inningen och vi har bara haft storsegrarmot dem under säsongen så spelarna stod verkligen inte att känna igen. Men all heder åt Göteborgs vänsterhänte pitcher som gjorde det svårt för oss. När vi bytte in Elvis Hammarstedt på kullen stabiliserades pitchingenoch försvaret så vi inte släppte in några fler poäng, men vi hade fortfarandeett offensivt jobb kvar att göra.

Sakta men säkert närmade vi oss och i botten av sjätte inningen var vi ikapp och i botten av sjunde satsade vi allt på att skapa ett run vilket också kom via en squeeze bunt. Stor lättnad snarare än glädje efter att ha undvikt ett fiasko.
Sedan följde två ganska avslagna matcher innan Stockholm skulle ge sin publik nya hjärtbesvär.

Finalen var en pitcherduell mellan två lefties, Johan Proos i Gefel och vår egen Albin. Vi lyckades få till 2 runs i andra inningen via fina RBI-slag av Albin och Jakob - men annars var matchen poänglös fram till sjunde inningen. Detta tack vare utsökt pitching av batteriet Albin/Oscar med bl a tretton strikeouts och två pickoffs.
Men i toppen av sjunde så får Gefle till några fina slag av Johan Höglund och Wille Nordström som ger dem 1-2 och på nästa slag med Wille på andrabas med två brända får de till ännu en hit ut på rightfield, men där står vår Gustav och slänger en välriktad projektil mot hemplattan för att räddasegern, och den sitter rakt i Oscars handske som tar emot en hårdtackling och håller i bollen och visar den för domaren - men icke, SAFE!
2-2 kändes då som ett rån, men vi samlade oss för botten av sjunde där vi får ut leadoff Alberto på en dubbel, Albin får en singel och Gustav kommer upp med löpare 1 och 3, ingen bränd. Ett verkligt guldläge då Gustav dessutom slår left. Men vad händer? Jo naturligtvis blir det en stenhård linedrive rakt i handsken på deras andrebasman som snabbt kan slänga tillförsta bas för en doubleplay. Mörker igen, basebollgudarna hånade oss kändesdet som.
Extrainnings med utplacerade löpare väntade och tvingande pitcherbyten i båda lagen. Pontus pitchade bra men de slog tre hits så att de fick fyrapoäng på detta och plötsligt var vi i underläge med 2-6. Tungt förstås,men vi hade i alla fall samma chans själva först, och vi får till två poäng så det står 4-6 med två brända då vi slår upp en hög lyra på infield ochsäsongen känns färdig, men gudarna ville låta oss lida lite till så deras shortstop tappar lyran och i nästa spel missar de ett givet spel till förstabas. Det förnyade hoppet grusades dock slutgiltigt när näste slagman strikarut.

Det var inte lätt att hålla känslorna i schack efter denna snöpliga förlustoch jag tror inte jag kommit över det riktigt ännu själv. Vi spelade jättebra och publiken bjöds på något som flera sa "var den bästa match jagsett". Den innehöll så mycket basebollgodis där Albins pitching utgjorde en stor del. Och det positiva kommer snart att överväga i min egen analys,det känns just nu bara så orättvist att förlora på det här sättet, mot ett toppat Gefle efter en säsong av idel vinster. Men jag ä int bitter!

Vi säger nu tack till Gustav och Felix M som blir seniorer nästa år ochvälkomnar ett gäng 96:or som alla redan har känt på juniorbaseboll under denna säsong.
Som det ser ut nu så kommer vi ha tillgång till 17-18 spelare så vi behöver hitta fler matcher åt juniorerna på något sätt. I år har ovanligt många juniorer fått vara med A-laget vilket glädjer oss ledare för då känns detsom återväxten inom klubben fungerar.

Till nästa säsong behöver vi förbättra pitchingen och de mentala aspekterna, annars är det ett talangfullt gäng som kommer att dominera nästa års spel också.

Men då ska vi ta guldet!

Skribent: Ante Carlstedt

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info