Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

JSM Guld till Stockholm!

29 SEP 2014 19:01
Juniorerna spelade i helgen om Junior-SM på Nya Örvallen i Sundbyberg.
  • Skapad: 29 SEP 2014 19:01

I strålande sol och med ett bra arrangemang möttes Sundbyberg, Leksand och Stockholm om titeln.

Mästerskapet spelades i år i form av en round robin, dvs tre lag och tre matcher där Stockholm hade fördelen av att vara hemmalag i båda sina matcher för att vi vann serien.

 

100_7533

 

I första matchen mellan Stockholm och Sundbyberg pitchade Daniel Linder för oss och gjorde det stabilt och bra i sex innings. Det märktes att vi inte spelat ihop på länge för vi var väldigt nervösa och gjorde många misstag offensivt och defensivt och låg under med 0-2 efter två och en halv inning.
Vi kom dock ikapp direkt i botten av tredje efter att toppen av vår slagordning slog långa slag.

Daniel nollade Sumpan i två innings och vi kom igång på allvar i femte och sjätte inningen då vi tog fyra resp fem poäng efter bl a dubblar av Mike, Arvid och Daniel. Sumpan tog tre poäng i botten av sjätte vilket oroade oss då Daniel hade kastat mycket. Max fick gå in och stänga matchen och säkra segern med 12-6. Som sagt, nervöst och skakigt men Daniel höll oss kvar i matchen med sin stabila pitching och våra tunga slagträn gjorde jobbet offensivt där Oscar och Arvid båda gick 3 för 3 och Daniel hjälpte sig själv med hela fyra RBI.

 

Under vår paus spelade Leksand och Sundbyberg en spännande match där Sundbyberg överraskade oss med att bjuda Leksand på rejält motstånd, det stod 9-9 i toppen av sjunde men Leksand kunde göra en walkoff hit för  segern och göra så att sista matchen för dagen också fungerade som en ren final.


I finalen ställdes samma pitchers mot varandra som i den femte och avgörande SM-finalen för seniorerna, Jakob Syrén mot Arvid Carlstedt. Och även denna gång skulle Arvid gå segrande ur den striden.

 

100_7537

 

Han och catchern Oscar mixade och trixade elegant sig igenom Leksands nio första slagmän i tre innings med sex strikeouts. Under tiden hade vi tagit en 6-0 ledning framförallt på Leksands defensiva misstag, men också på Oscars fortsatta slagning, även denna match gick han 3 för 3.


I toppen av fjärde efter två lätta outs, släppte Arvid plötsligt en HP och därpå en trippel av Emil Sahlin, som sedan sprang hem på en boll till backstoppen - hastigt och lustigt 6-2.
Men vi kontrade med två egna poäng i botten av inningen och då släcktes  nog Leksands hopp och de bytte pitcher till Emil som sedan höll tätt för Leksand.

 

Arvid stod kvar och strikade ut tre i rad men i sjätte så hotade Leksand med en walk utan brända. Då satt vi coacher på bänken och önskade högt ett double play och precis efter det slås en hård lina till Calle Bielsten på 1:a bas som fångar lyran och daskar handske och boll i basen för en double play. Leksand tar dock en poäng efter en error och en fin dubbel, återigen av Emil. Mer blev det dock inte och även om Leksand med två outs får ut två löpare i sjunde inningen så går nästa slag direkt till Daniel på tredje bas som bara kan springa till sin bas och säkra klubbens femte SM-guld sedan 2008.

 

100_7531


Stor glädje förstås och Arvid utsåg till JSM:s MVP efter stark pitching (12K på 7 inn) och bra slagning.

Bra matcher av alla lagen och i vårt lag måste man också glädjas över att vi spelar med fem sistaårs-kadetter i laget och ändå vinner. Kul också att se hur fint våra nyblivna akademiker Victor och Zacke har utvecklats på kort tid.
Vi tackade av Mike och Daniel som nu har gjort sina fyra år i juniorlaget.

Ett framgångsrikt juniorlag är i våra ögon ett tecken på en bra och kontinuerlig ungdomsverksamhet i klubben, så ta åt er av äran alla ungdomsledare.

Ante och Jonas

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info