Hoppa till sidans innehåll

Björn Johannessen inleder i Mainz Athletics

16 MAR 2012 15:36
Vi har haft en kort pratstund med Björn inför hans kommande äventyr i Tyskland där han ska inleda säsongen för Mainz Athletics. Han gör sin bror Peter Johannessen som ska spela sin andra säsong i Mainz sällskap.
  • Skapad: 16 MAR 2012 15:36

”Jag och Peter står varandra mycket nära och att få spela i samma lag i en utländsk liga är något som vi inte ens drömt om. Det ska bli otroligt kul att få lira tillsammans med brorsan igen, jag njuter varje minut av att se han spela med en stor passion för baseboll och hans professionella attityd” säger Björn om chansen att få spela med sin lillebror Peter utomlands.

 

Björn känner sig väldigt taggad för säsongen som kommer, inte bara inför äventyret i Mainz utan även för säsongen med Stockholm och EM med landslaget som spelas i Holland i september. När det gäller äventyret i Mainz så ser Björn det som en bra chans att få se hur han står sig i en av Europas bästa ligor och en otrolig möjlighet att få bli en så bra basebollspelare han kan bli, något som han alltid har strävat efter. ”Tyska Bundesliga är en av Europas bästa ligor så jag är spänd på att se hur jag klarar mig, det blir en rolig utmaning” säger han själv.

 

38836_1409934806164_2256193_n

Björn ställer höga krav på sig själv nu innan han ska åka, och ser fram emot att få hjälpa Mainz på vägen till slutspel och chansen att vinna Bundesliga i augusti och hoppas att hans rutin och erfarenhet kan bidra till att få ut det bästa ur den unga pitchingstaben som Mainz har och att han kan hjälpa till både defensivt och offensivt.

 

Förutom höga krav på sig själv så vet han om att Mainz har ett mycket bra lag med en bra blandning av unga och lite äldre spelare, som har en bra kemi ihop. ”Jag vet att vi kommer vara med i toppen av södra divisionen och för min egen del ställer jag höga krav på mig själv och min baseboll, så jag ser fram emot att få kliva ut på planen och spela” säger han om laget och chansen att få spela med dom.

 

 

Björn fick ett erbjudande redan förra året inför slutspelet att åka och spela för Mainz då deras catcher skulle tillbaka till USA för att spela på juniorcollege, men då var han mitt i slutspelet med Stockholm så var inte möjligt just då. Även fast det är Björn som åker och spelar så var inte beslutet bara hans, utan det var mycket viktigt att hans sambo Linda var med och tog beslutet. Han har länge velat spela i en bra liga utomlands för att utvecklas, men han känner att han inte haft rätt kontakter eller att det vara rätt tillfälle, så när allt föll på plats inför i år så tog han chansen.

 

246746_10150205420898196_568978195_7541966_3140054_n

 

Förutom att bara spela i Tyskland ska Björn försöka ta med sig så mycket kunskap, kontakter och vänner som han kan få, då Tyskland har kommit väldigt långt i sin utveckling inom basebollen både på planen och organisationsmässigt. Han ser det som ett bra äventyr i sin långa resa som spelare och senare som coach.

 

Sist men inte minst vill Björn tacka sin sambo Linda och sin dotter Nike för all support och kärlek dom ger honom och även hans föräldrar som varit med och hjälpt och stöttat Björn genom alla åren under hans karriär. Han hoppas även på ännu ett succéår för Stockholm 2012 med mycket utveckling både på och utanför planen.

Skribent: Stockholm Baseboll

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info