Hoppa till sidans innehåll

Split mot Karlskoga ger Stockholm Tredjeplatsen

02 SEP 2008 17:08
Efter att ha vunnit första matchen med 4-2 så var Stockholm en bränd från att vinna Elitserien, men Karlskoga lyckades mobilisera i sista inningen och till slut vinna matchen med 6-5. Stockholm slutar därmed trea i Elitserien 2008 och nu väntar Rättvik borta i semifinalen.
  • Skapad: 02 SEP 2008 17:08

Första matchen var en tät och jämn match med bra pitching från båda lagen. Stockholm tog greppet direkt genom att ta 2 poäng i första inningen på Karlskogas startande pitcher Adam Sowell genom RBI’s av Magnus Pilegård och Björn Johannessen. Stockholm utökade i 4:e inningen till 3-0 efter Andy Berglunds första homerun i Stockholms uniformen, ett solo-shot över det korta men mycket höga left-field staket som karakteriserar Karlskogas plan.

Stockholms startande pitcher Joakim Claesson pitchade mycket bra och övertygade inför slutspelet genom att strika ut 5 och inte ge upp någon walk på 9 innings. Dock fick han se Karlskoga reducera med en poäng i 5:e och en i 7:e inningen. I åttonde inningen tog Stockholm ytterligare en poäng då Peter Johannessen sprang in sin andra poäng för dagen på Magnus Pilegårds singel. I botten av inningen lyckade Joakim Claesson med bedriften att bränna 3 stycken Karlskogaspelare på endast 3 st pitchar, något som inte händer så ofta. Stärkt av den bedriften lyckades Stockholm stänga igen matchen och vinna med 4-2. - Det var en av våra bästa matcher för säsongen, jag var väldigt trött efter sjunde inningen, men när jag fick 3-pitch inningen i åttonde fick jag ny energi och kunde slutföra matchen, säger Joakim Claesson som kastade 116 pitchar på machens 9 innings.

Stockholm började andra matchen precis som den första genom att ta 2 poäng i matchens inledning efter en lead-off dubbel av Peter Johannessen och hits av Daniel Wood och Magnus Pilegård. Stockholm utökade i 2:a inningen då Nille Eriksson sprang in poäng till 3-0 på en av sina 3 hits i matchen. Stockholms startande pitcher Oscar Carlstedt gjorde en mycket stabil insats och visade på mognad och lugn genom att inte stressas av Karlskogas löpare och kunna pitcha mycket bra i viktiga lägen med löpare på bas.

I 6:e inningen tog Stockholm ledningen med 4-0 innan Karlskoga kunde ta sin första poäng och reducera till 4-1. Karlskoga tog ytterligare än poäng i sjunde inningen och Nille Eriksson kom in med 2 brända för att stänga inningen med löpare på tredje bas. Karlskogas slagman Ronny Frid slog en lång lyra som nye leftfieldern Oscar Carlstedt plockade ner precis framför nätet på outfield. I den åttonde inningen tog lagen en poäng var efter att Nille Eriksson slog sin andra Rbi singel med två brända i matchen, medans Karlskogas Robin Lausen sprang in på en hit av Kent Karlsson. I nionde inningen och en 5-3 ledning för Stockholm började sen Karlskoga sitt rally. Efter en tuff start på inningen med 2 walks och 2 bra defensiva spel av Stockholms short stop Daniel Wood så var ställningen 5-4 till Stockholm med 2 brända och den oavgjorda poängen på tredje bas för Karlskoga och slagmannen Brendan Horne upp för att slå. Stockholm är i det läget bara en bränd från att vinna Elitserien, men efter ett mycket bra at-bat av Horne så lyckas han slå en hit som precis smiter emellan Magnus Pilegård på tredje och Daniel Wood på short och matchen var oavgjord. Luften gick lite ur Stockholm och Karlskoga kunde så småningom ta ytterligare en poäng och vinna matchen.

Bäst för dagen i Stockholm var, förutom dom startande pitcherna Joakim Claesson och Oscar Carlstedt, Magnus Pilegård med 6 hits och 3 rbi’s, Nille Eriksson som var 3/4 med 2 rbi’s, samt Peter Johannessen med 4 hits och 3 insprungna poäng som dessutom spelade mycket bra defensivt och ledde laget föredömligt på centerfield.

Resultaten innebär att Karlskoga vinner Elitserien medans Rättvik blir två och Stockholm trea. Sundbyberg tar fjärde och sista slutspelsplatsen. Därmed blir det semifinalspel på bortaplan för Stockholm som får resa till Rättvik där det blir spel i bäst av 3 matcher med start på lördag då lagen spelar 2 matcher. En eventuell avgörande match spelas på söndagen. Stockholm har goda förhoppningen om att göra ett bra slutspel då man har slagit alla dom andra slutspelslagen i 3 av 4 matcher under

Skribent: Thomas Claesson

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

Enspann-puff 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info