Hoppa till sidans innehåll

Januari 2021


Välkommen till säsongen 2021 med Stockholm Baseboll och Softboll Klubb

Vi hoppas självklart att vi ska kunna genomföra en vanlig säsong 2021. Alla längtar nog efter att allt ska bli som det brukar vara. Vi fortsätter att planera som vanligt i föreningen och hoppas på det bästa, men inser också att vi även framöver kan behöva göra anpassningar utifrån situationen och eventuella riktlinjer som kommer.

 

Årsmöte: den 24 februari kl. 18.30 är det ordinarie Årsmöte, som kommer att hållas digitalt. Håll utkik efter handlingar och länk för att logga in till mötet på hemsidan , www.stockholmbaseboll.com

 

Kontaktuppgifter till styrelsen
kommer att läggas ut på hemsida och i alla lagens Facebook grupper efter årsmötet. Har du frågor eller funderingar innan dess är du välkommen att kontakta styrelsen via e-post This is a mailto link eller tag kontakt med någon av föreningens coacher eller ledare.


Kontaktperson för planen och slaghallen är: Andy Dannerbauer; This is a mailto link eller Anders Lindh; This is a mailto link

Här kommer viktig information inför säsongen 2021.


Medlemsavgift

Medlemsavgiften är 100 kronor per person, och för en familj med flera medlemmar är maxbeloppet 300 kronor, då blir samtliga familjemedlemmar på samma adress medlemmar. För att delta i seriespel, cuper och träningar måste man vara medlem.

Klubben har som mål, att vi ska arbeta för att bli fler medlemmar.


Spelaravgift/Träningsavgift

Styrelsen har beslutat om träningsavgiften för 2021 ska vara oförändrad från föregående år. I avgiften ingår:

 • Spelarlicens – Licensen är ett krav från Svenska Baseboll och Softboll Förbundet, för att få spela matcher och turneringar. I licensen ingår en olycksfallsförsäkring via Folksam, klicka på länken för att läsa mer.  Vid eventuell skada så anmäl denna till Folksam. https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/forsakring-genom-riksidrottsforbundet .
 • Reseavgift – Inga extra avgifter tas ut för resor till bortamatcher och cuper. Kost och logi ingår inte. Milersättning utgår till dem som kör till matcherna under förutsättning att transporten krävs för att hela laget ska kunna samlas.
 • Inköp av gemensamt material
 • Anmälningsavgifter till serier och cuper
 • Möjlighet att delta i, av föreningen arrangerad träning och seriespel.

 

 

Spelaravgifterna (inklusive medlemsavgift på 100 kronor) för 2021 är beslutade till följande:

 • Seniorer 20 år och äldre (födda 2001 eller tidigare) 3000 kronor
 • Seniorer (födda 2001 eller tidigare) som enbart spelar i B-seniorer 2000 kronor
 • Seniorer (födda 2001 eller tidigare) som enbart tränar men inte deltar i seriespel. Motionslicens ingår 1000 kronor
 • Juniorer 16–19 år (födda 2002–2005) 2300 kronor
 • Ungdom, 13–15 år (födda 2006–2008) 1600 kronor
 • Ungdom, 12 år och yngre (födda 2009 och senare) 1600 kronor
 • Knattespelare, som inte deltar i så mycket matcher och cuper 1100 kronor
 • Motionsspel (enbart slowpitch på lokal nivå) 300 kronor

 

Spelaravgift och medlemsavgift ska betalas in på bankgironummer 5712–0982.

Önskar fler i familjen bli medlemmar, går det bra att betala in 100 kronor per person (max 300 kr per familj) och mejla namn, adress och personnummer till This is a mailto link Personnummer behöver vi till vårt medlemsregister. Glöm inte att ange namn och personnummer vid inbetalning. Betalningen måste vara klubben tillhanda senast 1 mars för att vi ska hinna betala licenser i tid för att du ska kunna träna och spela matcher och cuper.

 

Om man tycker att det är svårt att betala hela summan på en gång finns möjlighet att dela upp den i två betalningar. Första betalningen måste vara klubben tillhanda senast 1 mars för att vi ska hinna betala spelaravgifter och licenser i tid för att du ska kunna spela seriespel.

Den andra halvan ska vara klubben tillhanda senast 1 april.

Om du vill göra ytterligare uppdelning av betalningen kontakta Thomas eller Yvonne.

 

Tänk på att så länge du inte betalat, är du utan licens och därmed oförsäkrad och kan inte heller spela matcher eller delta i cuper.


Ekonomi

Spelaravgifterna täcker inte klubbens alla kostnader under året, och eftersom vi är en ideell förening får vi hjälpas åt att jobba in pengar.
Kiosken är en av våra största inkomstkällor, men sköter sig inte själv. Vi behöver hjälp med att bemanna den vid hemmamatcher och arrangemang. Är vi fler som hjälps åt, behöver man inte göra så mycket.

 

En annan stor inkomstkälla är de kvällar med Företagssoftboll vi arrangerar. Klubben står för plan, instruktörer, material och mat. Även här finns möjligheten för alla att hjälpa till. Förutom instruktörer behöver vi bemanna grillen och serveringen för att sälja sporten på ett bra sätt. Vi behöver även hjälp med att hitta intresserade företag eller andra grupper som vill komma. Tidigare har vi till exempel haft flera svensexor som varit och spelat. Mer information och säljblad finns på hemsidan, www.stockholmbaseboll.com

 

Ett annat sätt att hjälpa till att stödja klubben ekonomiskt är att gå in på Sponsorhuset via klubbens hemsida när man ska handla via nätet. Går man via Sponsorhusets portal, går en viss del av beloppet man handlar för till klubben. Inga extra kostnader tillkommer för den som handlar, och man handlar från de stora kedjornas normala web-shoppar, det enda är att man måste gå via portalen för att det ska generera pengar till klubben.

 

 

En spänn om dagen

Kanske har du, mamma/pappa, mormor/farfar eller grannen en krona över om dagen att stötta klubben med. Via ”Klubb 365” kan man stödja oss under säsongen 2021 genom att stötta oss med

 ”en spänn om dagen”

Genom att sätta in 365 kronor till Stockholm Basebolls Bankgiro 5712–0982 och på inbetalningen skriva namn och mailadress blir du medlem i Klubb 365 under 2021.

Både privatpersoner och företag är välkomna i Klubb 365.

 

Information
För att hålla dig uppdaterad på vad som händer i föreningen så kan du gilla vår officiella Facebook sida som heter Stockholm baseboll.  Information läggs även ut på Facebook sidorna för respektive lag i föreningen. Om du inte redan är medlem i någon grupp så ansök om att bli det i den grupp som är relevant för dig och/eller ditt barn. Grupperna är:

Stockholm baseboll U9/knatte

Stockholm baseboll U12

Stockholm baseboll U15

Stockholm baseboll Juniorer

Stockholm baseboll B Seniorer

Stockholm baseboll Seniorer

Information kan även fås via föreningens hemsida (www.stockholmbaseboll.com ) där vi försöker uppdatera aktuella händelser och evenemang. Här finns även föreningens styr- och policydokument och mycket annan information.

 

Med hopp om en rolig säsong 2021

Styrelsen för Stockholm Baseboll och Softboll Klubb

Uppdaterad: 04 FEB 2021 09:14 Skribent: Stockholm BSK
Epost: Adressen Gömd

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info