Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hall of Fame


Här presenteras de Stockholmsspelare som fått utmärkelser, av föreningen eller förbundet.

2010 

MIP (Most Improved Player)

 

Stockholm Vit - Lucas Lind Lucas har helt enkelt gjort de störste framstig av alla i Stockholms Vit! Inte bara att han har blivit duktig att kasta, fånga, och slå men hans ”perception and understanding of the game of baseball” har han lärt och hjälpa andra i laget lära och förstår ” baseball”.

 

Stockholm Grön Alex Dannerbauer Alex har under det gångna året visat stor träningsvilja och utvecklats som person och en lagledare. Han har alltid ett leende på läpparna oavsett om det är träning eller en viktig finalmatch mot Leksand. Med stor vilja och träningsnärvaro har han blivit en stabil kugge i vårt lag och står för solid slagning och säkra catch. Vi tror också att denne spelare kommer att bidra med en annan egenskap som Stockholm Baseboll alltid har levererat i Svensk baseboll, catchers

 

Kadetter Oscar Holmberg Oscar är en spelare som redan när säsongen började hade höga kvalitéer som en framstående spelare. Men har fortsatt att träna och ligga i för att bli bättre.

Är en utav flera spelare som inom kort kommer att få spelmöjligheter i högsta serien, men stoppas på grund av åldern.

Har denna säsong fått en ny uppgift i klubben, A-lagets nya Bull-pen catcher.

 

Juniorer Jakob Vollertsen. Han har inte de bästa siffrorna men han får ofta pitcha i besvärliga lägen och gör det stabilt med få walks. Han går på Akademin och det vi hör därifrån bådar mycket gott. Han har den bästa defensiven i hela serien och har som förstaårsjunior tagit stora kliv framåt. Mycket träningsvillig och diciplinerad.

 

Seniorer Andrew Carlsson. Andrew har under 2010 visat att han är en kompetent baseboll-spelare som tillför oerhört mycket till laget både offensivt och defensivt. Efter en säsong förstörd av skador så var det oklart vad vi kunde förvänta oss av Andrew, men han har höjt sin nivå oerhört och visat att han är en viktig kugge i Stockholm. Första halvan av säsongen var Andrew drivande offensivt och ledde Elitserien i batting average. Han avslutade Elitserien med ett slaggenomsnitt på .363 och hade 7 dubblar vilket var näst mest i laget.

 

MVP (Most Valuable Player)

 

Stockholm vit– Elias Yergler Elias var med nästan alla träningar, baseboll skolan, medlems baseball, alla cup, spelade första base (och alla andra positioner), Slog Stockholms Vit ”1:e homerun of all times” i Skövde, var en del av den 1:a triple play i Sundsvall, och överhuvudtaget gav den vita laget hans allt hela säsongen.

 

Stockholm grön – Kate Lyn Nordstrand Kate Lyn har under året varit väldigt stabil. Hon har utvecklats otroligt mycket som en av ledarna i laget och spelar väldigt stabilt och säkert även i avgörande lägen. Som spelare peppar hon sina lagkamrater och får laget att lyfta sig i pressade lägen och ger sig aldrig själv. Är en tuff spelare som ger 100% i allt och då även på bänken i vissa matcher. I år har slagträna exploderat och det defensiva spelet har varit på högsta nivå i svensk B-ungdomsbaseboll. En spelare som käkar rödgrus till frukost

 

Kadetter– Michael Lindberg Michael är en spelare som hela säsongen visat sig vara en stabil spelare. En bra lagkamrat både på plan och vid sidan om.

En spelare man kan luta sig emot, som alltid gör sitt bästa, i både medvind och motvind. Tagit sitt ansvar som medpselare och visat vägen, lite av en lagkapten.

 

Juniorer– Pontus Byström. Pontus Han har slagit .516 i år och haft sex tripplar på 15 matcher. Till detta spelar han defensivt stabilt på out- och infield och pitchar mest av alla i serien och gör det mycket stabilt. Och detta av en förstaårsjunior som dessutom har en bra attityd och alltid ställer upp.

 

Seniorer– Jakob Claesson Jakob har tagit ett stort steg i utvecklingen både som spelare och individ och visat att han kan kliva upp i viktiga situationer under säsongen. Han har etablerat sig som en av dom bästa pitcherna i Sverige, och även nått framgång i landslaget. På en utsatt position klev Jakob fram och tog en större roll när andra pitchers var skadade och ledde därigenom laget till flera segrar och noterade ett personligt bästa resultat med 8 wins. Det är alltid ett lag som vinner eller förlorar, men utan Jakob Claesson hade Stockholms chanser 2010 minskat betydligt och han är därför Stockholms MVP för säsongen 2010.

 

2009

MIP (Most Improved Player)

 • Seniorer: Oscar Carlstedt
 • Juniorer: Gustaf Martinsson - för att ha tränat flitigast av alla juniorer och agerat på ett mycket intresserat och engagerat sätt hela säsongen. Hans slagning och baserunning har utvecklats mycket och detta framtida kaptensämne utgör en viktig del av vårt lagbygge.
 • A-ungdom: Elvis Hammarstedt - en spelare som genom idogt målinriktat arbete och många träningstimmar på basebollplan utvecklats till en framstående spelare. Framförallt i det egna laget och även lyckats med att komma med i Kadettlandslaget.
 • B-ungdom: Casper Jensen - Priset för årets MIP är inte så lätt att ta ut då alla våra spelare har gjort otroliga framsteg i år.
  Vi har i år enats om att ge priset till en kille som med stor tränings närvaro, motivation och en vilja att lyckas. Han har kämpat och älskat varje sekund av ta sig till den nivå han nu befinner sig på. När vi coacher tänker tillbaka över säsongen så är det en händelse i den här spelarens utveckling som än i dag får oss tårögda av glädje. Han har slitit så länge och under Knäckebröd cupen i Leksand så kom resultatet. Han slog hit på hit på hit och när vi coacher frågar honom vad han har gjort för att helt plötsligt slå så bra, får vi svaret-
  ”Jag räknar till 2.”

MVP (Most Valuable Player)

 • Seniorer: Peter Johannessen
 • Juniorer: Alberto Gonzalez - för ett moget och säkert spel på den viktiga shortstop-positionen parat med goda leadoff egenskaper och slag spridda över hela fältet. Till detta kommer en kille som ställer upp jämt och alltid bidrar med gott humör och hjälpsamhet.
 • A-ungdom: Albin Sivard - en spelare som började säsongen lite vacklande, men har genom hårt arbete utvecklats till en spelare som i många matcher varit avgörandet.
  Genom bra defensivt spel, slagning och pitching fällt avgörandet i många matcher.
 • B-ungdom: Linus Holmberg - går i år till en kille som trots sin unga ålder är en av våra absolut mest viktiga spelare. Han besitter en mycket bra teknik och är en förebild i laget med sina ledande egenskaper.
  Han är också en kämpe utan dess like som även med stor empati och förståelse för nya spelare leder och hjälper dem att utvecklas. Den här spelaren är varje coach och medspelares dröm att ha i sitt lag, fast motståndarna fruktar honom.

2008

MIP (Most Improved Player)

 • Seniorer: Markus Rosenqvist
 • Juniorer:
 • A-ungdom:
 • B-ungdom: Jesper Söderqvist - Denna nya spelare har med sådan energi och glädje haft en uppåtgående kurva vad det gäller utveckling och baseboll kunnande. Han har med hög träningsnärvaro och stor glädje utvecklats till en av våra kommande storspelare i klubben. Fortsätter han i samma utveckling framöver så tror jag att han kommer att tillhöra elitskiktet i Stockholm Baseboll och Softboll Klubb.

MVP (Most Valuable Player)

 • Seniorer:
 • Juniorer:
 • A-ungdom:
 • B-ungdom: Simon Nielsen - Det har varit en hård konkurens om denna utnämmning med tanke på den nivå Stockholms B-ungdommar håller. Denna spelare har med hög träningsnärvaro, målmedvetenhet och kamratanda utvecklat sitt eget spel. Han kan spela på de flesta positioner och är otroligt skicklig defensivt, men det stora varumärket i år har varit en slagning utöver det vanliga. Battingave. måste vara i närheten av det perfekta 1000 på samtliga matcher och cuper i år. Han är en spelare som har höga mål med sitt idrottande och siktar på den absoluta eliten i Sverige.

 

MVP i SM-Slutspel - Joakim Claesson

MVP i JSM-Sluspel - Jakob Claesson

Bäste pitcher i Elitserien - Joakim Claesson

MVP Elitserien - Magnus Pilegård 

 

Player of the Month (Heatstat)

 • Juli - Peter Johannessen, Batting
 • Augusti - Joakim Claesson, Pitching
 • September - Magnus Pilegård, Bating
 • September - Tom Gilespie, Pitching

 

Uppdaterad: 21 MAJ 2012 18:03

Det här är baseboll:

 

Gilla oss på facebook:

Stockholm BSK i samarbete med:

 

 

 

MZ-plåt

 

 

 

 

 

En spänn om dan 

 

 

Banner_VK

 

 

Ange alt-text här.

 

MLB.com

 

Ange alt-text här.

Postadress:
Stockholms BSK - Baseboll och Softboll
Claesson, Tidagränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: +46736970142
E-post: info@stockholmbasebo...

Se all info